31. okt 2016 6:28
Jaz moram odkrito priznat, da sem tehnološki dinozaver (če bi bili vsi taki kot jaz, bi humanoidi verjetno še dandanes od mraza šklepetali z zobmi in se ne bi znali praskati po riti, ker bi se morali z obema rokama držati za veje na drevesu). Kar med drugim pomeni, da kot recept stokrat raje preberem dva ali tri odstavka teksta (kar mi vzame kakih osem sekund), kot da gledam 15 minut ponavadi skrpucanega videa, da pri vsakem težko preudarjenem nakupu kake nove napravice (tablice, mini-laptopa, o smartphoneu še ni padla zadnja beseda, zaenkrat se mu na vse pretege izogibam) najprej grem gledat, če se jo da pripraviti do tega, da bi delala pod Linuxom (ali če to mogoče sploh že počne), in da po vsakem reinstallu firefoxa porabim kar nekaj časa, da napaberkujem tiste add-one, ki novi verziji dajo vsaj videz stare ["browsers in these times and days have tabs, get used to that...", *proxima preklinja in išče add-on Hide tab bar with one tab]; in da se ob frazi "user experience", še bolj pa ob vsem spektru ideoloških izkrivljenosti, ki žuborijo iz tega vodnjaka, primem za revolver. (glej članek v zadnjem Globalu o merjenju čustvenih odzivov gledalcev in posledičnem prilagajanju "umetniškega" izdelka).
Iz povedanega je najbrž jasno, da bi bila sama precej bolj zadovoljna s prejšnjo verzijo, zlasti z njeno grafično podobo, ampak ker se mi niti ne sanja, kakšne so zahteve za vzdrževanje neke strani, da omogoča v povprečju čim boljši "user experience" (*spit, spit*) bom pač vzela napore jernejeve ekipe dobronamerno in na svojem koncu slejkoprej nekako minimizirala škodo. (saj tudi sama nisem z leti čedalje boljša, no ja, vsaj ne v vseh pogledih.)
lp, proxima