Pozdravljeni!
Letos mi je zraslo veliko citronke. Nekaj sem jo posušila za čaj , ker pa tako lepo diši sem mislila da bi iz nje naredila sirup. Ima kdo iskušnje s tem?
Hvala in lep dan vsem!
Romanad
romanad
Pozdravljeni!
Letos mi je zraslo veliko citronke. Nekaj sem jo posušila za čaj , ker pa tako lepo diši sem mislila da bi iz nje naredila sirup. Ima kdo iskušnje s tem?
Hvala in lep dan vsem!
Romanad
romanad
23. avg 2016 8:45
Izkušenj nimam, ampak, saj lahko preveriš tako, da, recimo, narediš z 1 l vode in 1 kg sladkorja. Ne vidim razloga, da ne bi bilo OK.
rimljanka
23. avg 2016 9:04
Pa misliš da bi slo tako kot pri bezgu-namočis pogreješ in naliješ v steklenice?
romanad
23. avg 2016 9:25
Ja, jaz bi naredila enako, tudi malo limoninega soka bi dodala.
rimljanka
23. avg 2016 13:38
Metine vejice razrežem z nožem in jih namočim za 24 ur v hladno prekuhano mešanico po receptu za bezgov sirup. Ko mine 24 ur, jih malo zgnetem z rokami (da ima močnejši okus), precedim in še enkrat prekuham ter prelijem v steklenice.
malaga
23. avg 2016 19:53
Moj recept :
3 šope mete oz. melise
5l vode
3 kg sladkorja
1 kg limon
50 g citronske kisline
Vodo zavremo in vanjo damo meto oz. meliso in pustimo vreti 5 minut. Nato pokrijemo in pustimo stati 24 ur. Naslednji dan precedimo čaj, dodamo sladkor, sok limone in citronsko kislino ter mešano toliko časa, da se sladkor stopi. Nalijemo v steklenice in shranimo. Sirup lahko pripravimo z mineralno vodo.
Akim
akim
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pica zvitki
Veseli tiramisu