8. avg 2016 9:06
brezposelna je napisal/a: |
Razumem, da je veliko feik strani oziroma gre lahko za sam nateg. Zato sem si najprej vzela čas in si prebrala kaj večina piše o zaslužku na spletu. Nekateri so omenili, da so določene strani prevara nekateri pa, da so jim tudi redno plačevali kot je treba. Dokler nimam redne službe si bom pomagala na razne načine saj mi vsak Evro pomaga v življenju. Kot vsi ostali bi pa rada uredila svoje življenje. Da bi si tudi lahko jaz sama kaj privoščila.
brezposelna |
Predvsem pa se vprašaj, kaj bi rada počela, kaj ti gre dobro od rok, za kaj si se šolala. Si pomislila na samozaposlitev in na sredtsva, ki jih občine dajejo tiszim, ki se podajo na to pot?
Si razmišljala o usposabljanju za skrb za starejše recimo? To je zelo iskano, lotiš se tega lahko samostojno. Pozanimaj se za možnost prekvalifikacije (tudi tu, za začetek, kaj izveš - http://www.ess.gov.si/ncips/cips/opisi_poklicev/opi). S pomočjo države (v naši občini samozaposlitev financirajo s 4500 evri, vsaj dve leti pa moraš potem delati) bi morda zmogla?
Če nimaš afinitete do tajšnega dela, malo poglej naokoli, po čem je povpraševanje.
Stopi izza računalnika, pozabi na tovrstno delo na domu, računalnik naj ti bo samo sredtsvo za zbiranje informacij. Stopi na zavod za zaposlovanje in se pozanimaj za možnosti prekvalfikacije, v vsakem okolju so nekateri poklici iskani. Če imaš končan študij, išči v tej smeri, če ne najdeš takoj, se loti česarkoli in čakaj na pravo priložnost v stroki. Samo med ljudi pojdi, delaj, tako boš spiznala nove ljudi in ni vrag, da ne boš naletela na nekaj, kar ti bo ustrezalo.
Ker meni se nekako zdi, da si vdana v usodo, da nimaš prave ideje in ne ve, kaj bi sama s sabo. Zato pa pravim - akcija. PA ne za klikanje doma.
mamamia