Pozdravljeni!
Moje vprašanje ni kulinarično, me pa zanima vaše mnenje kako naj ravnam. Očetu so se pred 10 dnevi odprle rane na nogi zaradi popuščanja srca in posledično zastajanja vode, kar je vodilo k slabšanju zdravstvenega stanja mojega 95-letnega očeta. Da skrajšam zgodbo: dermatolog in osebna zdravnica sta predlagala da mu patronažna sestra dnevno oskrbuje rane do zacelitve, zakar je dobila tudi naročilo. Zataknilo se je pri sestri, ki je mnenja, da se rane oskrbujejo samo vsak drugi dan. Po mojih prošnjah je pristala, da bo ta teden prihajala dnevno. Še bolj je bila užaljena, ker sem ji povedala, da dermatolog ne dovoli čistiti rane z milnico, ampak samo z fiziološko raztopino. Rane se očetu še niso zacelile, koža je rdeča, rane zagnojene in seveda temu primerno tudi bolečine. Oče ima tudi antibiotik. Včeraj mi je sestra sporočila, da v naslednjem tednu ne bo več prihajala dnevno, ker se o tem lahko odloči sama in da bo svojo odločitev sporočila osebni zdravnici.
V zadnjem času sem z očetom pogosto na urgenci, pri osebni zdravnici, poizkušam vse, da bi mu lajšala zadnje mesece življenja. Povsod sem naletela na izjemno prijazne zdravnike, ki se res trudijo, da mu pomagajo. Sedaj pa sem naletela na sestro, ki očitno ne prenese, da ji zdravniki odrejajo kako naj opravi svoje delo.
Ne vem kako naprej. Res bi rada slišala vaša mnenja in predloge, pa tudi izkušnje. Kako naj odreagiram?
Najlepša hvala za vsako mnenje. Vsem želim lep dan.
ursula-ce