Rada bi kakšen preverjen dober recept za orehove rogljičke. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala in lp.
Rada bi kakšen preverjen dober recept za orehove rogljičke. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala in lp.
24. maj 2004 10:37
imam recept za lešnikove pa poskusi zamenjat z orehi http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3355 Majda
24. maj 2004 15:44
Imam recept za rogljičke, ki jih lahko polniš s sladkim ali slanim nadevom: 1 kg moke 4-5 dl mleka 5 dkg kvasa 1 jajce 1 žlico soli 1 žlico sladkorja Kvas nadrobiš v mlačno mleko z dodatkom sladkorja. Ko kipne, razmešaj in daj v moko. Zamešaš še ostalo mleko, sol in jajce. Pustiš, da naraste.Oblikuješ rogljičke. Lahko jih polniš z različnimi nadevi: z orehovim, lešnikovim, rožičevim, z marmelado, pa tudi s skutnim nadevom, s sirom in šunko...S čimerkoli napolniš, so dobri. Še enkrat naj narastejo, nato jih speci. Prej jih še namaži s stepeno jajčko. Če so slana varijanta, jih lahko posuješ s semeni. Ko jih pečeš, daj v pečico posodico z vodo, da se ustvari para. Pečeš na 170 stopinjah približno 25 min. LP, StankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pure svedri s paradižnikom in baziliko
Bovla po kitajsko