25. apr 2016 16:50
pomoc je napisal/a: |
Boljše izražanje je zame zadnje na kar pomislim. Zdaj. Ker sem imela tako hude zdravstvene probleme, z pozabljivostjo, hudo slabo koncentracijo, utrujenostjo. Da so zdaj veliko bolj pomembne vsakodnevne dejavnosti. Ki morajo biti narejene natančno.
pomoc |
Ampak vsakodnevne dejavnosti krepijo tako telo kot duha. Koliko stvari je, katerih npr. sama ne maram početi, pa jih, ker vem, da jih je pač treba opraviti. Vzameš v zakup, da tako pač mora biti. Če ne maraš likati, pač ne likaš, pa je zadeva rešena. Če hočeš uporabljati bio ali sploh nobenega mehčalca, tudi v redu.
In glede na to, da sem na poglavju zdravja dala marsikaj sama skozi, bom rekla takole: srečna bodi, da si tu in da lahko to počneš, pa čeprav tega ali onega ne maraš početi. Moji mami so že pri mojih osmih letih starosti rekli, naj uživajo z mano, dokler me imajo. No, sem še vedno tu. In perem, likam, kuham, pečem, tečem, hribolazim, berem... včasih z lahkoto, včasih malo težje. Hvaležna vedno znova, da vse to lahko počnem.
In konec koncev, pred kratkim je bilo pod ostalimi temami objavljeno, da nekdo zaradi pomanjkanja časa išče pomoč v gospodinjstvu. Dobiti nekoga, ki bi ti zlikal tistih nekaj strojev oblačil, menda ni tako težko.
Loni Makaroni