2. apr 2016 20:05
Pri nakupu je potrebno upoštevati dvoje: šivoljsko znanje in dejanske potrebe.
Odsvteujem poceni variante pri Hofeferju in še kje, ker so res zanič.
Odstvetujem miljavžen programov, ker jih ne potrebuješ. Pomembna je prikladnost za šivanje jeansa in menjavo zadrg. Mogoče še šivanje raztegljivih materialov.
Imam 4 šivalne stroje: staro Danico Bagat, overlok, petnitni Elna, nedotaknjeno Elno 6600 ( zatadi zdreg, šivanja jeansa in ker sem hotela novo), ter uberdeck Janome, še nedotaknjen.
( Spodaj ima mama še Višnjo, ki je nikoli nisem pipnila.
Danica je že obljubljena kolegici, takoj ko usposobim Elno. Od nje pričakujem veliko lahkega rokovanja. Uberdek potrebujem za krajšanje džersija, ker moram krajšati za celo družino in je drugi način ( uporaba trakca, overloka in veliko ročnega dela) sila zamudna. Lahko sem samo brez Bagatke. Ima dobrega in poceni mehanika, ki je pošten pri svetovanju in je povedal, da so stroji dobri.
Nedotaknjenost je posledica nepredvidenih okoliščin in predsem zdravstvenih težav v letih po nakupu, smrti v družini. Ker ne hodim več v službo, bom po vspostavitvi normalnega stanja, preičela izrabljati moj potencijal. Nočete vedeli, kakšno zalogo blaga imam in koliko popravil me čalka že nekaj let.
Šivam je od leta 1973. Šivala sem kar veliko in je bila bagatka odlična. In ne vem, zakaj bi nekomu ne bila dovolj. Na bolhi so po 50€. Če ne bi imela drugačnih potreb, bi ostala pri njej.
F r i n a