14. feb 2016 17:44
Odvisno od naših navad, potreb, pričakovanj. Moj sanjski štedilnik je sicer kombincija indukcije in plina, z vdrtino za peko kot na žaru. Ga že videla, vem da se dobi, in ga bom iskala, dokler ga spet ne najdem. Če bo SK zraven, kakšna plošča ali dve, bom vzela še to. Čeprav ob teh novoh indukcijah, ko se čas in jakost uravnavata v naprej, to pravzaprav ni več potrebno, to je tudi res.
Imam Gorenjev SK štedilnik, že kakih 10 let, in nimam težav s hitrostjo in močjo. Sploh ena plošča je izjemno hitra. EDino kar je moteče je, da ko zmanjšaš temepraturo, plošča ne reagira takoj ampak traja nekaj časa. A sem se navadila in zdaj pač vem, kdaj moramo znižati temperaturo.
Plinu sem se pred leti zkahka odrekla, res pa je, da je za nekatere kuharske tehnike nepogrešljiv. A ker se sama ne grem vrhunske kulinarike, zmorem tudi brez plina.
Za vrhunske blogerje in kulinarike, kar bannanna je, je plin seveda nepogrešljiv, enako kot indukcija, mnogi pa smo na SK navajeni in nam za naše potrebe povsem ustreza.
Sama imam zaenkrat dva prenosna indukcijska kuhalnika in večina posode se jima prilega, pri menjavi kuhinje pa bo nov štedilnik seveda indukcijski ali kombiniran.
mamamia