10. mar 2016 19:02
Popolnoma se strinjam z Ežojem. Kuhan fižol (vseh sort) je stalnica v moji špajzi. Edina suha zadeva sta posušen zeleni grah in črnooki grah. Slednjega kuham po receptu za pasulj samo na Novoletni dan iz gole vraževernosti.
Vanja
10. mar 2016 19:02
Popolnoma se strinjam z Ežojem. Kuhan fižol (vseh sort) je stalnica v moji špajzi. Edina suha zadeva sta posušen zeleni grah in črnooki grah. Slednjega kuham po receptu za pasulj samo na Novoletni dan iz gole vraževernosti.
Vanja
10. mar 2016 20:11
Meni je doma kuhan fižol bolj všeč, ker ga skuham do mehkega, kar pride prav pri pripravi matevža, pri pašta fižolu, tudi v solati imam raje mehkejša zrna. V konzervah je včasih trdikast pa še tista tekočina mi ni nič kaj po godu. Niham, ali jo uporabiti, ali zliti stran in fižol oplakniti . Za rezervo kljub temu stalno stoji na polici v špajzi par konzerv.
Zgoraj omenjeni fižol iz Mercatorja: ga je katera kupila? Je res iz letine 2011? Kako dolgo ga je torej treba kuhati do mehkega?
Cila
11. mar 2016 11:19
mopsika je napisal/a: |
..., namočen, kuhan v ekonomu v 40 minutah, pa tudi okusen. |
Kakšen fižol pa imaš, da ga je treba 40 minut kuhati v ekonomu?
Kuhala sem že različne fižole v zrnu in jih kuham v ekonomu 10 minut, nato pustim stati v ekonomu še 10 minut in so vedno kuhani, včasih še celo malo preveč.
rdkapicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Malinini razpokančki