19. dec 2004 20:13
Drugače kot sem napisala, pač ne znam. In če iz tega ni razvidno, da deluje, potem ne vem. s hujšanjem sem začela 1.marca in skoraj dobila "ŽIVČNI ZLOM", ko sem vsa živila tehtala, preračunovala količine, razmerja med B, OH in M. Nisem želela nobene diete, saj je v moji okolici vse preveč ljudi, ki se že leta bolj ali manj neuspešno borijo z njimi. V aprilu sem prešaltala na Montignaca, prebrala še Proč s sladkorjem in se počutila močno osvobojeno. Nič več živčne vojne, nič več preračunavanj. Kilogrami so se počasi topili. Štartala sem z 7o,8 kg in končala na 54 kg. Danes jih imam 56. Saj sem hotela samo tam nekje okoli 63-62kg, a kilogrami so se sami topili in se vrjetno ustavili tam, kjer je organizem sam presodil, da je dobro. Toliko kilogramov sem imela pred prvo nosečnostjo pri dvajsetih letih. Potem sem pač počasi skozi leta pridobivala, čeprav nikoli nisem imela takšnih izrazitih težav, kot kar nekaj žensk, ki se med nosečnostjo močno zredijo. Pri meni je bilo vedno nekje okoli 9kg, nič več. In po petih porodih, zanemarjanju same sebe, življenju, ki je več ali manj mejilo na dihanje za druge sem pač prilezla kamor sem. Po svoje sem se še precej dobro držala, ali pa še bolje - pravočasno sem se ustavila na tej moji poti. Vrjamem, da bi z lahkoto prilezla tja do verjetno celo 90kg. Ko danes popisujem svoja doživetja iz obdobja prenajedanja ne morem vrjeti, kaj vse sem počela. Kako me je to psihično uničevalo, razjedalo, uničevalo tudi mojo družino. tudi otrokom sem bila po svoje prav slab zgled in še slabši učitelj. A to je pač nekaj, kar se ne da popraviti preko noči in zgolj z mojo dobro voljo. Otroci so samosvoja bita, ki sem jih pač tudi jaz pomagala izoblikovati, kakor sem pač vedela in znala. So čudoviti, a njnihove prehrambene navade so vse prej kot dobre. Navkljub rednim vsakodnevnim zajtrkom (hvalabogu), je veliko preveč pregreh, razvad in podobno. Še vedno se večji del prehranjujem po GI. Tako mi je pač prišlo v navado, v zavest in tako se pač dobro počutim. če bi se morala držati kakšne od diet, bi me prav gotovo pobralo. Nisem človek, ki si pusti zapovedovati in zelo sovražim enoličnosti. Pozdravček Marika