5. dec 2015 15:39
Danes sem naredila prvo rundo ovsenih piškotov-recept od Loni. Meni so bili že od nekdaj zelo všeč, sosedovi so jih pa tudi pohvalili.
LP, Saša
Mir in dobro!
5. dec 2015 15:39
Danes sem naredila prvo rundo ovsenih piškotov-recept od Loni. Meni so bili že od nekdaj zelo všeč, sosedovi so jih pa tudi pohvalili.
LP, Saša
Mir in dobro!
5. dec 2015 16:51
Mamamia, ali lahko, prosim napišeš količine za tole kremo (čokoladno masleno)- bere se slastno!
Hvala!
Moycaa
5. dec 2015 18:02
eta je napisal/a: |
Prosim za pomoč. Kaj dati v nadev čokoladnih huzarskih krapkov namesto medu, da bodo dovolj trdni?
|
pri nas ne smemo medu ,in zato namesto medu dam 2 žlici smetane več ,vse tako kot piše v receptu ,samo med zamenjam s smetano ...
lp goga
5. dec 2015 18:11
mladikica88 je napisal/a: |
Jaz tudi prosim za pomoč. Kako pripraviti čokoladno kremo za piškotke, da niso vedno mazani samo z nutello in marmelado?
|
naredim švicarsko masleno svetlo in temno ,super za v piškotke ..1 beljak zmiksamo,z 20 g sladkorja v svetlo kremo ,60 g sladkorja stopimo v 3 žlicah vode in kuhamo da se sladkor stopi ,še vročega vmiksamo v beljak in miksamo da se ohladi,nastane sijoča kar trda krema ..80 g masla sobne temperature zmiksamo ,dodamo 2 žlici beljakove kreme in zmiksamo ,da se sestavini spoznata :)..nato vso beljakovo kremo stresemo k maslu in zmiksamo da se naredi lepa čvrsta krema ..stopimo 2-3 rebri čokolade in vmešamo med masleno kremo ..
Druga varianta,da naredim kremo za huzarske in vmešam ,malo kokosa ,orehov ,lešnikov ..in polnim piškotke ..
lp goga
5. dec 2015 19:45
PParkeljčki so že prišli, Miklavža pa še ni
Ninja24
5. dec 2015 20:21
Gogad kako dolgo pa zdržijo piškoti s tako kremo (seveda če jih prej ne pojemo)? Jaz bom namreč v naslednjem tednu pekla pa se mi zdi malo predolgo da bi jih hranila za božič.
Hvala
patka
5. dec 2015 22:06
patka je napisal/a: |
Gogad kako dolgo pa zdržijo piškoti s tako kremo (seveda če jih prej ne pojemo)? Jaz bom namreč v naslednjem tednu pekla pa se mi zdi malo predolgo da bi jih hranila za božič. Hvala
|
Na hladnem v dobro zaprti škatli do mesec dni .lahko pa samo piškotke spečeš in filaš kasneje ..Sama delam to kremo tudi poleti ,kar lepo zdrži ..
lp goga
5. dec 2015 22:11
Hvala vsem za pomoč! Zdaj pa samo še pogruntam medenjake brez medu in sem zmagala
eta
5. dec 2015 22:47
Ampak potem ne bodo več medenjaki.
mopsika
6. dec 2015 7:16
eta je napisal/a: |
Hvala vsem za pomoč! Zdaj pa samo še pogruntam medenjake brez medu in sem zmagala eta |
Vsaj dva recepta za "medenjake" brez medu poznam:
http://www.kulinarika.net/recepti/12107/sladice/orehovi
http://www.kulinarika.net/recepti/19429/sladice/medenja
sicer pa v vsake piškote lahko dodaš začimbe za medenjake in zmagaš
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Grški pita kruh
Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento