Ponavadi dam v predal za mehčalec kis za vlaganje, ampak mi ga že prej "požre", preden je na vrsti mehčanje.Ali mi lahko kako pomagate?
dvorana
Ponavadi dam v predal za mehčalec kis za vlaganje, ampak mi ga že prej "požre", preden je na vrsti mehčanje.Ali mi lahko kako pomagate?
dvorana
25. okt 2015 9:53
Težko ti kdo pomaga, je že sam stroj tako naravnan, da ve kaj počne. Brez skrbi, stroj porabi kis, ko je pravi trenutek.
mamamia
25. okt 2015 10:22
Imela sem iste pomisleke. Od tedaj dalje pustim, da se program odvije do konca, potem pa gumb nastavim na "mehčanje" vlijem kis kar v srednji predal in znova vključim stroj. Tako obenem pridobim še eno izpiranje, ker tile varčni programi tega (vsaj pri mojem stroju) ne opravijo dovolj temeljito.
Cila
25. okt 2015 11:43
Stroj ti prej požre kis, ker ga vliješ preveč, čez oznako "max". Poskusi ga vliti manj.
Lp
cervus
25. okt 2015 13:04
O.K. punce, bom poskusila.Hvala za nasvete.
dvorana
27. okt 2015 10:35
To se zgodi, če je predal preveč izvlečen in če je nivo previsok. Lahko pa počakaš na fazo mehčanja in takrat doliješ.
F r i n a
27. okt 2015 13:15
isto pri meni, takoj ko vlijem steče noter in predal ni preveč odprt in tudi ne vlijem preveč. Mehčalec oz. karkoli drugega samo steče dalje noter v drug predalček, ko ga stroj po programu potrebuje pa ga uporabi.
nxyz
27. okt 2015 18:52
nxyz je napisal/a: |
.....samo steče dalje noter v drug predalček, ko ga stroj po programu potrebuje pa ga uporabi.
|
V kak drug predalček? Pri meni vodi samo cev do bobna, nobenega drugega predalčka ni.
lp
cervus
27. okt 2015 19:46
Pri meni tudi mehčalec požre, ne vem ,če je kje šekakšen drug predal. Mehčalec je bolj gost in mi ga pusti notri, se pogledala.
dvorana
28. okt 2015 12:22
elaphus je napisal/a: | ||
V kak drug predalček? Pri meni vodi samo cev do bobna, nobenega drugega predalčka ni. lp
|
Nekateri pralni stroji imajo vmes še zbirno posodo kamor steče in tam ostane, dokler se loputa ne odpre med pranjem.
nxyz
28. okt 2015 14:55
Prav s tem se tudi jaz ukvarjam,te dni.Pogledala sem ali je pobralo pralni prašek, ker sem po dolgem času spet kupila prašek v prahu,odprem predalček,pa nikjer več ne praška ne mehčalca.Čudno se mi je zdelo, da ni mehčalca,ker se je stroj šele vklopil. Šla sem brat navodila za uporabo. pa nikjer nič ne piše,niti to v kateri predal se nalije mehčalec.Mislila sem, da dajem mehčalec v napačno posodico,ker ga ni bilo nikjer.
Kar odleglo mi je, ker vidim, da nimam samo jaz takih problemov
jesenKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mandljeva juha ajoblanco
Brownie z marelicami