15. okt 2015 13:13
Špela 100, meni je pa tvoje vprašanje oz. prošnja všeč, ker vidim, da zbiraš le ideje in ne instant rešitev.
In ni res, da nimaš ideje, si jo v P.S. lepo predstavila, se pa strinjam, da je z njo veliko dela in vprašljiva je izvedba, saj mora pri dogajanju sodelovati tam nekje med 20 in 26 tretješolcev hkrati. Pa še preveč tvojega dela bo in premalo sinovega.
Vprašajta se,
- koliko časa ima sin za ta drugi del naloge (mislim, koliko časa pri pouku "se bodo šli" te naloge),
- koliko je učencev v razredu,
- kako si on predstavlja, da bodo sodelovali (saj veš, razeredi so različni),
- ... (če je še čas, lahko, ko bo imel idejo in načrt izvedbe, vpraša še učiteljico za kak nasvet.).
Če vnaprej določi, koga bo vprašal in kaj (in seveda ne bodo prišli vsi na vrsto), je ta del pedagoško brez smisla, saj on ne more med predstavitvijo pravljice spremljati, kdo ne sodeluje, koga bi bilo pametno potem izzvati (kar naredi vsak pameten učitelj ali učiteljica, ki pa ima prakso in izobrazbo). Splohh je pa to preveč šolsko in klišpejsko, po linji najmanjšega odpora. Meni je pa napačna obnova všeč, sploh, če imajo možnost, da jo ali slupinice dobijo napisano in jo popravijo ali pa, da jo učiteljica projecira na tablo (ne vem, kako so opremljeni s tovrstnimi rečmi). Saj obnovo z napakami lahko napieš on na roko, pa se jo skenira, nikakor ne sme biti, vsaj za moj okuse, natipkana.
Uh, saj bi kar začela delati. In enako bo potegnilo sina, ti ga le malo usmerjaj z vprašanji in pripombami.
Veselo na delo, dobro naredita in kasneje poročaj.
Nimam sicer izkušenj s poučevanjem tretješolcev, pa vseeno upam, da sem ti kaj pomagala.
rimljanka