Živijo,
zanima me če katera pozna kakšno dobro knjigo o spajanju vina s hrano? :)
Hvala za odgovore
ann_slem
Živijo,
zanima me če katera pozna kakšno dobro knjigo o spajanju vina s hrano? :)
Hvala za odgovore
ann_slem
6. sep 2015 19:13
A. Dornenburg, K. Page, M. Sofronski:
What to Drink with What You Eat: The Definitive Guide to Pairing Food with Wine, Beer, Spirits, Coffee, Tea - Even Water - Based on Expert Advice from America's Best Sommeliers. Dobiš na Amazonu.
AMPAK: tako kot povsod, tudi tu velja, da vaja dela mojstra. Ker nasveti strokovnjakov so eno, osebni okus se pa z njimi ne bo nujno strinjal. Toplo priporočam, da se v ta namen enkrat podaš na kak Vanjin vinski mnogoboj (za podrobnosti vprašaj Googla).
Sonja
6. sep 2015 19:20
Seveda se tudi tu pravila spreminjajo in kar je veljalo pred nekaj leti, se sčasoma tudi spremeni. Včasih je bil k ribam greh piti rdeče vino, zdaj je že drugače. Sicer neka osnovna pravila veljajo, a niso tako toga, kot so bila včasih.
Pri nas bi z vtipkanjem Drago Medved v googla lahko našla naslov kakšne knjige, morda njegov Vinski brevir.
Pa kar limnol priporoča, Vanjin vinski mnogoboj, je dobrodošla praksa.
mamamia
6. sep 2015 19:39
Hvala hvala za predloge. Vem, da je praksa in vaja pomembna ter da so v svetu kulinarike (tako kot povsod) pravila in izjeme :)
Sem brala, da priporočajo tudi Belvin - vinska šola, ki pripreja seminarje in tečaje. Mogoče čez kakšno leto, se bom najprej kakšni knjigi posvetila. Limnol, ta knjiga izgleda super.
ann_slemKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki s čemaževim pestom
Rogljič Croque Madame