Pozdravljeni!
Vem da je bilo na to temo gotovo napisanih že mnogo besed, a vseeno prosim za pomoč, nasvete.
Nekje sem zasledila recept za polnilo ki je vseboval
Prosim vas če kdo ve za tak jogurtovo
Hvala
Vanillia
Pozdravljeni!
Vem da je bilo na to temo gotovo napisanih že mnogo besed, a vseeno prosim za pomoč, nasvete.
Nekje sem zasledila recept za polnilo ki je vseboval
Prosim vas če kdo ve za tak jogurtovo
Hvala
Vanillia
6. sep 2015 15:04
Mogoče tole: http://www.kulinarika.net/recepti/6880/sladice/jogurtov
Ali tole: http://www.kulinarika.net/recepti/6783/sladice/malinovo
Samo zamenjaj navadni jogurt s sadnim in prilagodi količino sladkorja
the tina
6. sep 2015 21:37
ziujo!
na forumu sem zasledila tale recept za kremo (sadna torta):
2dl sladke smetane, 180g jagodnega jogurta, jagodna aroma in malo kremfixa
bi mi lahko malo natančneje povedali o vsem temle če kdo ve - sliši se dobro - kako narediš in koliko pride kreme, za kolikšen pekač? naredila bi eno kremo z borovnicami in drugo z gozdnimi sadeži. bo to ok?
hvala
Vanillia
Vanillia
7. sep 2015 8:40
Ta krema po moje ne bo ratala brez želatine.
branka
7. sep 2015 9:19
Tudi moje mnenje je, da se te kreme raje ne lotevaj, ce zelis prepreciti nesreco in ce ne zelis, da gre trud a torto v nic. Jagodna aroma nima okusa po jagodah, raje v kremo daj zamrznjene jagode
7. sep 2015 19:18
ok hvala
se pravi 2dl smetane jogurt sadje kremfix....
kaj pa kaj podobnega kdo pozna'?
Vanillia
7. sep 2015 20:51
Smetano komot stepeš z jogurtom. Vendar to ne bo ravno čvrsto, da bi kaj položil na vrh, bo pa zdržalo, če samo premažeš neki biskvit ali obložiš kot Pavlovo torto. Če želiš čvrsto kremo, pa bo potrebno dodati ali želatino ali kakšen mascarpone, skuto in recimo stopljeno belo čokolado, ki bo vse skupaj stisnila.
Tukaj imaš recimo primer kreme z breskvovim jogurtom: http://www.220stopinjposevno.com/food--drink/breskova-torta-go
Sweetness Bakery http://www.220stopinjposevno.com
7. sep 2015 22:18
Vanillia kremfix ni želatinaželatina
8. sep 2015 2:01
Jaz sem ravnokar spet eno iz mešanega jagodičevja:
900g jagodičevja
2 vrečki po 7 gramov (skupno 14g) želatine v prahu (ki jo stresem v vodo, da nabrekne)
300g jogurta, malinov je najbolj aromatičen
6dl sladke smetane
300g malin segrejem, spasiram in precedim na cedilu, da odstranim koščice
300g borovnic in 300 g jagod dodam malinam in segrejem skupaj s sladkorjem (in umetnim sladilom) spet smiksam.
Ko zavre, dodam nabreklo želatino. Ko se ohladi na sobno temperaturo, dodam jogurt. Preverim, da je dovolj sladko in po potrebi dosladkam. Nato dodam še stepeno sladko smetano. Vlijem v model (na dno dam čisto navadno biskvitno testo) in dam v hladilnik, da se krema strdi. Uro ali dve pred serviranjem spet stepem sladko smetano (1/5 litra), rahlo odišavim z vanilijo ter sladkam in stresem na kremo.
Potresem z naribano čokolado.
Kreme je dovolj za model 22x35cm.
Ko bom delala torto, ki bo oblečena v ticina maso, bom zgornji količini dodala 1/2 vrečke želatine, da bo dovolj čvrsta. :)
Vanja
8. sep 2015 14:26
bannanna je napisal/a: |
Vanillia kremfix ni želatinaželatina |
vem mislila sem želatinafix
sori
Vanillia
8. sep 2015 14:26
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Jaz sem ravnokar spet eno iz mešanega jagodičevja: 900g jagodičevja 2 vrečki po 7 gramov (skupno 14g) želatine v prahu (ki jo stresem v vodo, da nabrekne) 300g jogurta, malinov je najbolj aromatičen 6dl sladke smetane
300g malin segrejem, spasiram in precedim na cedilu, da odstranim koščice 300g borovnic in 300 g jagod dodam malinam in segrejem skupaj s sladkorjem (in umetnim sladilom) spet smiksam. Ko zavre, dodam nabreklo želatino. Ko se ohladi na sobno temperaturo, dodam jogurt. Preverim, da je dovolj sladko in po potrebi dosladkam. Nato dodam še stepeno sladko smetano. Vlijem v model (na dno dam čisto navadno biskvitno testo) in dam v hladilnik, da se krema strdi. Uro ali dve pred serviranjem spet stepem sladko smetano (1/5 litra), rahlo odišavim z vanilijo ter sladkam in stresem na kremo. Potresem z naribano čokolado. Kreme je dovolj za model 22x35cm.
Ko bom delala torto, ki bo oblečena v ticina maso, bom zgornji količini dodala 1/2 vrečke želatine, da bo dovolj čvrsta. :)
|
imaš morda kakšno fotko shranjejno, drugače pa se sliši dobro:)
VanilliaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem