A kdo ve kako se reče temu siru ki je notri v POUTINE. Angleži mu rečejo cheese curds. To naj bi bili trdi delčki ki nastanejo pri kislem mleku. A kdo ve kje bi se dalo to dobit ?
fruza
A kdo ve kako se reče temu siru ki je notri v POUTINE. Angleži mu rečejo cheese curds. To naj bi bili trdi delčki ki nastanejo pri kislem mleku. A kdo ve kje bi se dalo to dobit ?
fruza
27. avg 2015 20:49
V prevodu je to sirna gruda, se pravi to, kar nastane iz mleka, ko delamo sir, po dodatku mlečnega sirila. Tako rekoč zrna skute, bi rekla. Seveda je to le moja laična razlaga.
Pri kislem melku pa ne nastanejo nobeni trdi delčki.
rimljanka
27. avg 2015 21:12
Da, nastane pri kislem mleku piše na angleški wikipediji https://en.wikipedia.org/wiki/Cheese_curd, sem pa tudi brala, da imamo slovenci drugačen način delanja kislega mleka ko nekateri, pač nekateri hočejo, da se hitrej skisa in pol naj naj bi nastali ti cheese curdi.
fruza
27. avg 2015 21:21
No, nastane IZ kislega mleka, to že.
Če gre za kislo mleko, ki nastane zaradi delovanja mlečnokislinskih bakterij, potem nacionalnost pri tem nima vpliva. Lahko pa, seveda, mleko skisaš tudi s kisom ali mlečnim sirilom. V vseh treh primerih zakrknejo beljakovine v mleku in se izkosmičijo, le razlogi/povzročitelji zakrknjenja (koagulacije) so različni.
rimljanka
28. avg 2015 8:06
poskusis ga lahko pripravit sama iz svezega mleka, po opisu bi pa rekla da je podoben hrvskemu skripavcu, tako da bi morda na kaki hr. trznici ga celo nasla.
"Stressed is desserts spelled backwards!"
31. avg 2015 12:20
rebecca je napisal/a: |
poskusis ga lahko pripravit sama iz svezega mleka, po opisu bi pa rekla da je podoben hrvskemu skripavcu, tako da bi morda na kaki hr. trznici ga celo nasla.
|
Škripavac, sir mojega otroštva. Teta ga je delala, pa tudi poltrde sire.
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi
Princeske