24. avg 2015 19:24
No, jaz debate pod recepti razumem tako, da vsak tudi pove, če je kaj spremenil, tudi uporabi kakšno sestavino namesto tiste, ki sem jo uporabila sama. In če zamenja več stavri, potem to sicer ni več "moj" recept, a me niti slučajno ne moti, če kdo napiše, kaj vse je spreminjal.
Običajno delam kot the tina. Prvič točno po receptu, naslednjič eksperimentiram. Ne smatram, da je to podcenjujoče do avtorja. Nasprotno, meni je všeč, da nekdo sploh opazi moj recept, ga preizkusi in pove, kaj vse je spremenil.
Podcenjujoče je, če ga nekdo oceni kar tako povprek, da je slab in nikakršen ... Četudi je meni videti recept še tako slab, nekomu je pa dober. Zato se trudim napisati, da meni nekaj ni všeč, ali da bi jaz naredila drugače, ali da sem pač naredila drugače.
Morda imam kdaj oster jezik, ko nekdo za nekaj trdi, da je tako in tako, pa je jasno, zaradi dejstev in ne mojega mnenja, pač ni tako. Olivno olje ne sodi v kitajsko kuhinjo in tudi ne timijan na primer ... In tiramisu ni iz skute, kot prepričujejo nekateri, da je lahko. Lahko je pecivo dobro, ni pa tiramisu.
Meni na primer ni všeč, ko nekdo da v ime recepta "najboljše testo sploh" in kar je podobnega, ker v hrani je težko definirati, kaj je najboljše. Meni to, tebi nekaj drugega.
Hedonist pravi:
Ne, The tina to pač ni smisel komenrtarjev in če ti to dojemaš tako potem se motiš .
Ne, ne moti se, pač dojema in misli drugače kot ti. Kaj pa če jaz pravim, da se ti motiš? Kaže, da so različna mnenja in dojemanja možna, in kako se bomo dogovorili, kdo se moti? Zate se moti the tina, zanjo se ti po moje ne motiš, le meniš drugače. Jaz mislim enako kot the tina, torej je drugo mnenje o isti zadevi možno.
Sicer je pa Kulslo namenjena zabavi in sprostitvi, ne pa da se zdaj tu preklamo zaradi malenkosti.
mamamia