13. avg 2015 14:07
Težko je svetovati katero firmo, vsak od nas ima svoje izkušnje z njimi, dobre in slabe. Beko in Bosch sta v različnih cenovnih razredih, torej ti denar, glede na ceno Boschevih apartov, ni problem. Odvisno pa je predvsem od tega, kakšne aparate potrebuješ in želiš - z nekaj osnovnimi funkcijami ali s celim seznamom?
Zase vem, na podlagi dolgoletnih izkušnej v kuhinji in menjavi kar nekaj aparatov v gospodinjstvu, da bi se težko odločila za eno te isto znamko. Ker karkoli sem gledala, vsi aparati iste znamke niso imeli tistega, kar sem jaz pri posameznem aparatu želela (pri pomivalnem stroju na primer, pa hladilnik, za ta dva aparata imam neke svoje finte ...).
Za pečico vem, da bi imela multifunkcijsko od Boscha ali Miele, s parno funkcijo. Ko sem bila na predstavitvi delovanja teh pečic, sem se odločila, da bo pri naslednji menjavi pečice ena od teh v moji kuhinji.
Za hladilnik prav tako vem, od nedavnega, kakšen bo novi. Ni neka znana znamka, a je odličen zato, ker ima med hladilnim in zamrzovalnim delom še vmesni predal za zelenjavo, ločen od hladilnika.
Me pa zanima, zakaj si tako želiš imeti vse aparate iste znamke? Meni je vseeno, če je napa Gorenjeva, pomivalec whirlpool in pečica Ariston, govorim na pamet. Sicer, če malo pomislim, bi tudi sama morda vsaj večino aparatov iste znamke, čeprav mi to ne bi bilo osnovno vodilo pri opremi kuhinje.
Za Beko komplet boš dala veliko manj kot za Bosch, to je dejstvo.
Po moje je bolje, da se ravnaš glede na potrebe in morebitne želje, ki jih imaš glede posameznega aparata, kot zgolj na znamko. Recimo, meni je pri pomivalnem stroju pomembno, kje ima košaro za jedilni pribor in kako se razvrstijo krožniki v njem. Iz izkušenj vem, da ne bom imela pomivalca, v katerega se pribor vodoravno nalaga v tanko košaro na vrhu stroja. Sem si to sicer želela, a ko sem izkusila v praksi - ne, hvala. So mi ljubše košarice. In tudi fukcij ne potrebujem ne vem koliko, tri osnovne mi zadostujejo.
Glede pečice se odloči upoštevajoč svoje navade in potrebe, vsekakor pa naj bo samočistilna. Če jo uporabljaš bolj poredko in ne za preveč različne jedi, potem ne potrebuješ take z nešteto nastavitvami, ampak kaj bokj enostavnega.
Pri kuhalnih ploščah prisegam na popolnoma rane površine, brez robov, utorov, izboklin, zaradi čiščenja seveda.
Tako da premisli, kaj od posameznega aparata pričakuješ, potem pa v trgovino po nasvete, temeljito izprašaj prodajalce.
Če pa nimaš denarnih omejitev, potem pa v salon Miele, Bosch ali Gorenje in samo s prstom pokaži, kaj bi imela.
mamamia