Nisem prvič na kulinariki, se pa prvič javljam.
Te teme na vaših straneh še nisem zasledila, pa sem se odločila, da povprašam, ali ima še kdo podobno razvado, kot je moja.
Gre za to, da dnevno pojem veliko jogurtov. To traja že vsaj dve leti. Zraven obvezno prigrizam kaj slanega, recimo krekerje, grisine, ipd. Včasih sem pojedla le tu in tam kakega (gre za navadne jogurte, sadnih ne maram), nato pa sem jih začela dodajati. Zdaj jih dnevno pojem vsaj 5 lončkov, a največkrat še kakega več. Sploh se ne zmorem omejiti, kaj šele ustaviti. Kupujem tisti najbolj poceni jogurt (po 19 centov, ki ga dobim v Sparu, tudi Hoferju), tako da to ni kak hud cenovni izdatek. Všeč mi je tudi ovčji jogurt, a ta je dražji in ga kupim le občasno.
Vem, da z nobeno hrano ni dobro pretiravati, vendar se svoji razvadi ne znam upreti. Nikoli nisem (od druge hrane) toliko sita, da bi ne zmogla pojesti še svojih jogurtov. Upala sem, da se ga bom sčasoma preobjedla in se mi bo uprl, pa se mi dogaja ravno obratno.
Pred kratkim sem bila pri zdravniku zaradi neke zadeve in mikalo me je, da bi zdravnika vprašala, ali je tako najedanje z jogurti lahko zdravju dolgoročno škodljivo. A ga nato le nisem vprašala, saj sem si kar mislila, kaj bi mi rekel.
Dobra stran te moje razvade je vsaj ta, da nimam (več) problemov s prebavo (prej sem jih imela).
Ima kdo od vas kako podobno nagnjenje v zvezi s hrano?
Lep pozdrav