31. jul 2015 14:46
mišzmoke je napisal/a: |
RadaJem je napisal/a: | Lažje je ugrizniti v en konkreten šnicel kot prilagoditi svojo prehrano in se iti aktivizem v okviru svojih zmožnosti. ... In to se zgodi zelo pogosto, ko človek omeni, da se prehranjuje izključno rastlinsko. Kot da bi s tem opravičevali svoje mesojedstvo, ker v nas vendarle tli malo slabe vesti.
RadaJem |
V meni ni niti sledu o slabi vesti, dokler ne bo na svetu niti enega zaradi lakote umrlega otroka več, je ne bo, pa še potem dvomim, da bo. Tistih par las, ki jih še imam, mi dvigne občutek večvrednosti vegetariancev, ki v isti sapi v trgovini "gazijo" po slabotnejših, se prerivajo, izsiljujeo prednost na cesti...do jutri bi lahko naštevala, pa sem preveč lačna lp
mzm
|
mzm, !
Tudi jaz nimam slabe vesti, ker jem meso. Ja z veseljem ga jem in ga bom tudi v prihodnje. Se zato strinjam z načinom, kako živijo in umrejo živali v 'masovni' proizvodnji na ogromnih farmah? NE. Zato obstaja tudi krasna možnost kupiti meso doma, od lokalnega kmeta, pri katerem živalim čisto nič ne manjka in so tudi ubite tako momentalno, da se mi v primerjavi z njimi smilijo tiste, ki jih v naravi mlajši osebki izločijo in umirajo počasi od lakote, dokler jih kaj močnejšega ne ubije in poje ali pa zbolijo in shirajo...
Glede etičnosti pa samo toliko, če ne ješ mesa zaradi tega ne umre niti ena žival manj in niti en človek več ni sit. Če se človek, ki se je za to odločil potem počuti bolje, ker je imel prej slabo vest, super zanj, jaz ga ne obsojam. Hkrati pa tudi ne prenesem, da name nekdo gleda zviška, ker te slabe vesti nimam.
Ločujem odpadke, varčujem z vodo in elektriko, rabljene stvari nosim v trgovino, ki jih prodaja, knjige, ki jih ne rabim odnesem v knjižnico, kjer so jih veseli, ostanke hrane porabim in jih zeeeloooo redko kdaj zavržem, pa še v tem primeru grejo na kompost, ki je v končni fazi tudi uporaben, če je možno se vozim z javnim prevozom ali hodim peš, ker se mi ne da pol dneva iskati parkirni prostor in brezveze trošiti gorivo pa še kaj bi se našlo... Nemesojedstvo še zdaleč ni edina etična odločitev...
Sandra_a