29. maj 2015 9:51
http://www.kulinarika.net/recepti/17883/priloge/rulada-
To je ena od hvaležnih prilog, tudi če dlje časa stoji, se ne izsuši.
Za take bifeje so dobrodošli koščki rzačičnih vrst mesa v raznih omakah, da ni vse isto. Govedino bi jaz naredila v naravni zelenjavni omaki, ki bi jo seveda zmiksala; piščanca bi naredila v curry omaki s smetano (iz izkušenj vem, da se lepo obnese) ali piščanca v česnovi omaki, svinjino v gorčični omaki, lahko je pa tudi kaka divjačina v prierni omaki.
Priloge, da ni vedno krompir, na primer polenta z zelišči, kuskus z zelenjavo, ajdova kaša z zelenjavo. Kar osatne, se lahko porabi naslednji dan kot solata.
Predvsem pa je pomembno, da so jedi enostavne za pripravo in se lahko veliko naredi prej. Govedino na priemr bi jaz delala po sistemu mojega recepta počasna goveja pečenka, ker se lahko naredi dan prej, in tačas ko se meso peče, se lahko nareže drugo meso, zelenjava in kar se še potrebuje, in se naslednji dan vse samo dokonča.
Je pač tako, da če želimo pa pogostiti 20 ljudi z več jedmi in se ne odločimo za catering, moramo sami pljuit v roke, se organizirat in prirpavit.
Če smo v hiši in imamo maloprostora naokoli, pa je za taka druženja super varianta priprava bograča, čilija, nečesa pač, kar gre v kotliček, ali pa delamo dve različni jedi. Je še malo zabave naokoli zraven.
mamamia