24. maj 2015 20:37
Ne vem sicer, koliko bo moje mneje o visokih petah pomagalo tvoji kvaliteti hoje.....ampak, whatever. Tudi opozarjam, da tole pisanje ni primerno za branje občutljivim dušicam. Oziroma, naj slednje počnejo v spremstvu dejansko odrasle osebe. Matrk, kaj sem žleth....
Visoke pete so super. Dajo dekletu tisti dodaten edge, ki ga rabi. Če katera misli, da ga ne potrebuje ali pa da ni primerno, da ga ima, naj odkoraka na kavč k teprapevtu, kjer se bosta v dolgih urah pogovajala o tem, kdo jo je v življenju tako zafrustriral, da misli, da je zanjo okej, če je siva miška.
Je pa res, da je treba znati hoditi, če hočeš hoditi v visokih petah. Namreč, ni tega, da katera "ne zna hoditi v visokih petah". Materialna resnica je, da ne zna hoditi. Tisto, kar misli, da je hoja, je bodisi racanju podobno gibanje ali pa gibanje, ki malce spominja na korak pri hoji na smučeh (oddrsavanja ali pa drža z rameni naprej). Takisto ni hoja po ravnem tista hoja, ki jo imamo, ko gremo v kak hrib ali kako drugače športamo - tam je smiselno, da so ramena naprej. Pri hoji je pa tako, da je treba imeti poravnava ramenski in medenični obroč - kar bolj poenostavljeno pomeni, držite se, no, vzravnano. Namreč, če se s sključeno držo hodi v balerinakh, to deluje krevljastvo, če se pa pete dvigujejo, deluje pa samo še bolj krampasto in daleč od cilja, ki se zasleduje.
Skratka, ko se dekle nauči hoditi, bo znalo hoditi tudi v visokih petah.
Glede višine pet: tu je na delu Pitagora. Če imate stopalce 37 in manj, je precej težko dlje časa preživeti v petah, ki imajo višino več kot 8 centi. Če imate stopalce med 38 in 41 se pa da lepo živeti na višini 10 centi, za višje morate pa imeti dober razlog. In ustrezno orožno dovoljenje.
Tudi je tako, da je nesmiselno, da bi punce, ki so manjše (je treba malo celoten proporc pogledati) od 165 nosile zelo visoke pete - za njih je 8 centi čisto zadosti - Višje punce pa kar pogumno v višje višinini. Na višini je, če nič drugega, malo manj idiotov.
Tiste diskusije o tem, kako pete uničujejo noge in kako ortopedi to odsvetujejo - te diskusije me pa obupno dolgočasijo. Zlasti, ko jih odprejo kakšne osebe, ki imajo vseživljenjsko krevljaste noge in so jih pridelale v nizkih petah. Prav tako me nepopisno dogločasijo opozorila o zdravosti pet, ko se tega loti kdo, ki..khm khm, ima vseživljenjske boje s tehtnico, ker slednja ne kaže ta prave številke. Hočem reči, diskusije o tem, da so "pete nezdrave" me spominjajo na tisto o basen o kislem grozdju.
Vendelina jr.