Rada bi imela marmorno ploščo.Uporabila bi jo npr. priuporabi čokolade,,,, izdelava raznih okraskov,...hlajenje čokolade. Kje ste jo kupile?
tej_a
Rada bi imela marmorno ploščo.Uporabila bi jo npr. priuporabi čokolade,,,, izdelava raznih okraskov,...hlajenje čokolade. Kje ste jo kupile?
tej_a
20. maj 2015 21:27
Kako ploščo imaš v mislih - kot delovno površino? Nikar marmorja v kuhinjo, je preobčutljiv, raje granit.
Sonja
20. maj 2015 21:27
Nikjer, ampak, tam, kjer delajo spomenike, kamnoseki se imenujejo, jih gotovo imajo, kolikor hočeš, kakršne ti srce poželi.
rimljanka
20. maj 2015 21:37
, rimljanka.
irena
20. maj 2015 21:40
Ja marmor kot delovno porvšino sem mislila.
tej_a
20. maj 2015 22:01
Kot kamen je marmor precej občutljiv - sestava bazira na apnencu in dolomitu, katerih osnova so kalcij- in magnezijevi karbonati - sploh na kisline, zato ni ravno najbolj primeren kot delovna površina za v kuhinjo ... Kot je napisala limnol, raje granit.
Če pa že vztrajaš na marmorju, pa pot pod noge in v Hotavlje v Poljansko dolino.
Drejček
21. maj 2015 9:13
stopi do bližnjega kamnoseka pa se bosta vse zmenila. Potreben bo granit in ne marmor, kajti granit je veliko manj občutljiv. Če si kje z okolice Gorenjske se lahko oglasiš na ZS in dobiš ploščo (če le ne bo kakih silnih dimenzij) brezplačno. Pazi pa na velikost, ker če boš imela večjo, boš potrebovala še nekoga, ki ti jo bo prenašal, ker je granit precej težek.
http://www.mojalbum.com/tajda
21. maj 2015 9:40
Ok potem bom pa vzela granit. Najprej se bom seveda pri kakšnem kamnoseku pozanimala. Ne bi bila to velika plošča. Uporabila bi jo samo občasno.
tej_a
21. maj 2015 13:27
Ko sem potreboval takšno ploščo, sem tudi imel v mislih marmor, ker mi je lepši, pa so mi svetovali granit. Menda je trši, bolj odporen na praske in maščobe. Pri lokalnem kamnoseku so mi izdelali granitno ploščo 60x50x3 za približno 60 EUR.
Miroslav Vulović
21. maj 2015 13:33
Tako je. Granit je trši od nožev, marmor pa ne. Granit je tako rekoč neobčutljiv na kuhinjske kisline, marmor pa ne. Pač zato, ker sta to dve kamnini s popolnoma različno sestavo in strukturo. V gostoti pa ni kake bistvene razlike, tako da granitna plošča kaj dosti težja od marmorne ne bo, bo pa veliko bolj trdoživa.
Sonja
21. maj 2015 13:58
sarabande je napisal/a: |
Ko sem potreboval takšno ploščo, sem tudi imel v mislih marmor, ker mi je lepši, pa so mi svetovali granit. Menda je trši, bolj odporen na praske in maščobe. Pri lokalnem kamnoseku so mi izdelali granitno ploščo 60x50x3 za približno 60 EUR.
|
Dobro si plačal tole. Razen, če je res nek poseben dražji granit.
http://www.mojalbum.com/tajdaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Toscanska panzanella
Peresniki z omako puttanesca