živjo!
Za jutri sem zadolžena, da naredim omako s piščancem po kitajsko. S tem nimam veliko izkušenj....enkrat samkrat sem po občutku naredila omako s pasiranim paradižnikom, zelenjavo, začimbami, ananasom itd...zgostila sem s škrobom....pa je bila dobra. vsaj tako so rekli :)
Zato vas bi lepo prosila, pomagajte mi pri pripravi. Na razpolago imam te sestavine: piščanec, sojina omaka, por, korenček,še kakšna druga zelenjava bi se našla, verjetno je še kakšna paprika nekje (in bučke), ananas, bambusovi vršički v pločevinki, pasirana paradižnikova mezga, jasminov riž, začimbe, rižev kis
Mogoče sem še kaj pozabila, ampak v glavnem je to vse. Narediti "moram" dušen riž in zraven nekakšno omakico s piščancem in hrustljavimi večjimi koščki zelenjave. Ni nujno, da se porabijo vse setavine od zgoraj, tudi dokupit bom šla kaj, če bo potrebno....le vas bi prosila za recepte.
Kaj mi predlagate, da bo čim bolj okusno in zdravo??!
Kaj ap kakšna solat, kaj paše tu zraven? Mogoče kitajsko zelje?? Toda na kakšnen način (jaz sem jedla enkrat doma samo surovega v solati)??
Please, help!
LP
Zala