16. apr 2015 17:24
Sin si je pred netanko desetmi let na tržnici v Arizoni kupil "s tovornjaka padlo" trenirko puma, zgornji del snežno bele barve z modrima črtama. Po desetih letih je trenirka skoraj kot nova in še vedno snežno bela, oblika ostaja, le zadrgo smo enkrat menjali, ker je sin na sio zapiral pa se je patent razcefral.
V Arizoni imajot udi izdelke tamkajšnjih obrtnih delavnic. Sem nesla svoji šivilji pokazat enega iz buret svile, ki sem ga kupila za 20 evrov. JE rekla, da je svila prava, kot mora biti, in suknjič iztredno kvalitefiži ni narejen in sešit, in da bi bila neumna, če ga ne bi kupila. Še po nekaj letih je kot nov.
V Arizoni se da lepe, kvalitetne in poceni stavri dobit, je pa nekaj tudi res cenene robe, ki se po prvem pranju sfiži in je škoda še tistih nekaj fičnikov zanjo dat.
Sicer pa tudi mnogi prodajalci s te tržnice blago abavaljajo pri istih gorsistih kot nekateri evropski lastniki butokov. O tem imam informacijo iz prve roke, kolegica je v Mb imela tako trgovino. Pri jej je stal pulover (turška izdelava) 35 evrov, v Arizoni - popolnima enak, enakak naplepka, vse - sem zanj dala 12 evrov (spustili eno s 15).
Hči je v butiku v AVstriji, vse prej kot s poceni robo kupila lepo bombažno poletno obleko. IN enako, ampak res v nulo enako, smo potem videli viseti na tržnici v Puli - tam je stala 70 kun, mi smo v Avstriji plačali 35 evrov.
mamamia