Pozdravljeni!
Na tržnici sem dobila bohinjsko albuminsko
Hvala že vnaprej:)!
anjaizborovnice
Pozdravljeni!
Na tržnici sem dobila bohinjsko albuminsko
Hvala že vnaprej:)!
anjaizborovnice
22. mar 2015 10:40
Uf, da jaz naletim na tako čvrsto albuminsko skuto, bi naredila ''Gnudi''. Zadnjič sem gledala, ko jih je Jamie delal, in so mi bili všeč, ampak običajne albuminske so prevlažne. Zdaj razen če je tvoja tako trda da se je sploh ne di dalo razdrobit... Potem najboljše da jo popečeš, kot si napisala.
Vesnuska
22. mar 2015 10:49
Kak teden bo v hladilniku gotovo zdržala, če pa je v tem času ne boš porabila, je bolje, da višek čimprej zamrzneš.
Sonja
22. mar 2015 17:36
tudi jaz sem jo kupila na sejmu en kos, pa se mi zdi, da je bila čez tri dni že malo kisla, potem smo jo kar tako pojedli
Lakica
22. mar 2015 20:21
Lakica, si kupila prav to od Bohinjske sirarne? Ker meni tole izgleda tako suho, da ne vem od česa bi se skisalo?
Venuska, ja, trda je kot trdi sir, morda kot ovčja feta ali kaj podobnega..
anjaizborovnice
22. mar 2015 21:48
Nisem sicer ljubiteljica, ampak mislim da imaš "ricotta salata", delajo jo tudi iz kravjega mleka.
http://www.cheese.com/ricotta-salata/
In ja, tale se je meni tudi skisala.
Vanja
23. mar 2015 9:08
Ne, ni od Bohinjske sirarne; kupila sem od enega od domačih iz Koroške; zelo dober, trd - kot kakšen maldi sir; Ampak je po treh dneh imel sir že malo kiselkasti okus...
Lakica
23. mar 2015 10:19
Tisti recept za gnudi mi je bil zelo všeč. Razmišljam, da bi jih naredila iz običajne skute. Kakšno mnenje?
rdkapica
23. mar 2015 21:59
Ja seveda, pač skutini njoki saj gre. Če nimaš ne semoline ne ricotte, pač ne bodo gnudi ampak http://www.kulinarika.net/recepti/6031/testenine/prepro
24. mar 2015 12:05
Razlika med gnudi in njoki je ravno v moki: gnudi so v osnovi brez moke.
rdkapica
24. mar 2015 14:32
rdkapica, odkar sem dobila recept razmišljam kako bi jih naredila. Razmišljala sem o odcejanju industrijske rikote...
A kdo ve kako so tiste drage albuminske skute, ki jih dobiš v hipermarketih čvrste(vakumsko so pakirane in imajo različne teže)? Ker za vse ostale jedi mi je recimo Galbanijeva rikota ok, za gnudije pa ne bo, ker je prevlažna.
VesnuskaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi
Zdrava orehova potica