Pozdravljeni.
Ker se je že kar nekajkrat ponovila podobna situacija kot danes, me zanima, če še ima kdo podobne izkušnje in kaj v tem primeru narediti.
Naj opišem. Doma smo v centru mesta v blokovskem naselju, kjer je veliko zelenih površin. Imava psa manjše rasti, je priden in civiliziran, vedno na povodcu in vse tako kot mora biti. Problem se pojavlja ko ga peljeva mimo bloka, kjer očino ima nekdo sam s sabo probleme. Doma v tretjem nadstropju, v upokoju, očitno naveličan življenja... Ves čas se skriva na balkonu in opreza, če bo kdo šel mimo. Večkrat se je že zgodilo, da je ''lajal'', da nima pes kej delat na zelenici, ampak vedno samo voha, včasih se tudi podela tam, ampak vedno poberem za njim, ter ga dam v bližnji koš. Seveda je na košu opozorilo, da ni za pasje iztrebke. Je pa to koš kot so po parkih in povsod.
Seveda sva psa vozila drugam, danes sem naredila izjemo. Seveda se je zgodba ponovila, kot prvo dobiva pisker mrzle vode na glavo, gre noter po novo vodo, še eno čez balkon, sem pa rekla, da imam dost ter da, če še enkrat to naredi, da bom klicala policijo, da imam dosti tega obnašanja. Potem je rekel, da če vidi še enkrat psa, da mi vrže kamen v glavo. Skratka to se ni naredilo prvič. Tudi včasih je zunaj zvečer, ko je tema, pa se začne zaganjati v psa.
Naj omenim, da je ta blok zraven parkirišča in potke, ki vodi mimo, tako, da ni kakšna privat površina z nasajenimi rožami ali otroško igrišče. Seveda pa tudi za psom vedno poberem.
zanima me pa tudi, kako je z metanjem pasjih iztrebkov v te mestne koše.
hvala za mnenja
lovebeyba