Vem, da obstaja o planetarnih mešalnikih že precej tem, vendar me trenutno zanima, ali ima kdo izkušnje s tem dotičnim mešalnikom Gorenje MMC 800 W ali še boljše, če kdo ve, kakšen je v primerjavi recimo s Kitchenaidom (tega sem preštudirala od spredaj nazaj in obratno, samo trenutno finance niso ravno naklonjene njegovemu nakupu:D).
Mislila sva počakat z nakupom le-tega, ker stari navadni mikser s posodo še dela, vendar nama je že pred časom izdihnil testeninar in ker imamo že vsi totalno abstinenčno krizo od domačih makaronov (ja, to obstaja:D), zdaj iščeva nadomestilo... Smo namreč veliki porabniki domačih testnin in ta ima nastavek za makarone, kar precej šteje. Všeč mi je tudi, da ima tisti pokrov, da se ti ne praši povsod okoli, ko recimo delaš sladkorno maso, ker tisti sladkor v prahu je res ubitač za pucat... Vseeno pa bi rada, da zadeva dobro dela, seveda;).
Torej: rabila bi ga predvsem za:
- stepanje, gnetenje, misanje,... vsega živega - fajn bi bilo, če bi hitro stepel smetano in beljake, recimo, samo to itak vsak prej ali slej naredi;) Ne delam nekih izrednih količin, ker rajši naredim več različnih stvari:D, tako da količina ni omejujoči faktor. Za kruh imam tako kruhomat, tako da tudi ni problem - fajn je, če gnete, ni pa to zdaj odločilno.
- gnetenje domačih sladkonih mas in domačega marcipana - to pa je važno!
- domače testenine - za testo ni problem, ker mi ga naredi lepo tudi multipraktik (tudi Gorenje), rabila bi pa tisti nastavek za mleto meso in not potem diske za makarone & kompanijo.
Torej: ga kdo ima in kako ste zadovoljni? Ali imate mogoče kakega drugega, ki ima tudi nastavke za votle testenine (ne za rezance, za to mam ročno ampio, ki je super duper in je ne zamenjam:), naredi lepo testo za lazanje, rezance (široke in ozke). Zanimajo me torej tisti, ki delajo makarone - svedrčke ipd...
Najlepša hvala vnaprej!
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
Temo je spremenil(a) Veri dne 15. feb 2015 12:46