28. maj 2015 15:35
zzak1977 je napisal/a: |
Meni ne gre v račun, zakaj mora biti master chef omejen s časom, pripomočki in sestavinami. Koncepta sploh ne razumem. Naj bi predstavili vrhunsko jed v vsej pogledih, nimajo pa niti osnovnih pogojev izpolnjenih za takšno nalogo.
Commis débarrasseur
|
S tem se pa popolnoma strinjam.
Res bi nastale še lepše, izpopolnjene jedi z večimi možnostmi izbire sestavin in pripravo. Jaz si npr ne predstavljam v eni uri narediti testenine in jih še skuhati, seveda z raznimi omakicami, mesom, zelenjavo, itd itd, poleg. Čips pa, naribaš in šibaš s tem v pečico ali olje, tačaš pripravljaš drugo.
Še več pa pri sladicah, kjer rabiš veliko časa.
Za jedi, ki bi še bolj navdušile, če treba več časa.
Ali pa narediti jed v 20-ih minutah v izločitvenem boju. Jaz v tem času niti slučajno ne pripravim jedi, kaj šele da bi postregla in za piko na i servirala na krožniku.
Isto omejene sestavine. Lahko bi bilo omejeno na to, kaj je izhodišče jedi, na čem mora biti povdarek (kot je bila npr rdeča pesa), ostalo pa po izbiri. Ker v končni fazi tudi v restavracijah niso omejeni na sestavine oz se jedilnik temu prilagaja.
Sej ok, tak Masterchef je, ampak jed v eni uri, potem pa kritike. Res moraš biti zbrat in dober v kuhanju, da zmoreš.