17. feb 2017 16:52
Well....pri meni se je vse obrnilo na glavo...jem več in migam veliko manj. Nič več triatlončkov. Kalorično pojem več, kot prej, ob exstremnem miganju mi pa teža ponori na navzgor in se je zato izogibam.
Sladkorja, ki se skriva pod raznoraznimi imeni od agave do medu in več, sploh nič ne konzumiram, prav tako ne žitaric, ne jajc, ne mleka in mlečnih izelkov, kave , nič tiste "hudourniške" zelenjave ([sarcazem, da me ne bo katera po piskru], spet ne vem kako se reče tisti skupini, v katero spadajo krompir, paprike, paradižnik). Pojem pa dejansko več OH kot kdaj prej (sladek krompir, zelene banane (plantains), juca (casava) in zimske buče). Slanina je moja postala stalnica, kupim že popečeno, in letos sem je pojedla več, kot v prej v celem življenju skupaj.
Glej ga zlomka, moj že tako super nizek holesterol (4,2 po evropski lestvici, mi je padel pod 4. Moja zdravnica je spet potrdila, da sta sladkor in žitarice največji sovražnik holesterola, diabetisa in debelosti. Nisem pa na LCHF, niti približno. Moj zajtrk je kot večerja. Priznam, trajalo je eno leto, da sem se navadila jesti zajtrk, potem sem morala prenehati z jajci, jogurti ipd., in preiti na meso, zelenjavo in sladek krompir. KOnzumirano hrano sem dejansko vnašala v MyFitnessPal, ker bi brez tega pojedla pol toliko, kolikor moram. Vse za zdravje.
Vanja