20. jan 2015 11:10
Malo sem počakala z vašimi predlogi, ja - zakaj sem sploh začela to temo. V 27 letih je to moj 2 pomivalni stroj ki mi pere posodo že 10 leto. Prejšnji teden pa ugotovim da voda sploh ne priteče v pom. stroj. Mož je laično ugotavljal da se je sigurno pokvarila črpalka ali pa ventil. Do prihoda serviserja sta minila dva dneva, in kaj je ugotovil serviser ? " ZAMAŠČEN FILTER" ampak ne ta ki je v notranjosti stroja - filter v strojnem delu pom. stroj.
V stroj nikoli ne dajem umazane posode, na vsake toliko časa v sam stroj vlijem kis,drugih kemikalij nikoli ne uporabljam. Strojni filter je serviser odmaševal in čistil skoraj 2 uri. V dobri veri da delam prav sem v stroj vlivala kar moj domači jabolčni kis kar seveda ni prav, mora biti alkoholni kis ( najmanj pol litra, še boljši pa sta soda bikarbona in citronska kislina - enkrat mesečno.) Se mogoče spomnite oddaje " preverjeno " ko je bilo govora da se največ bakterij nabira ravno v pomivalnem stroju. Upam da nisem preveč dolgovezila, na tem blogu sem že dobila veliko koristnih stvari in veliko dobrih receptov, zato se mi zdi prav da z Vami delim to mojo dogodivščino s s pomivalnim strojem.
Želim Vam lep pomivalni dan.
mijamarija