Prosim za nasvet kje lahko kupim caj iz cvetov ajde?
Na netu sem sicer nasla ene par ponudnikov, vendar so v glavnem le mesanice.
Morda kdo pozna koga, ki prideluje pravi, res domac? Hvala
Kotarca
Prosim za nasvet kje lahko kupim caj iz cvetov ajde?
Na netu sem sicer nasla ene par ponudnikov, vendar so v glavnem le mesanice.
Morda kdo pozna koga, ki prideluje pravi, res domac? Hvala
Kotarca
15. jan 2015 19:56
Ne vem sicer, za kaki namen bi pila ajdov čaj. Ampak, ker je ta običajno vir rutina in kvercetina, dveh močnih antioksidantov, bi ti priporočala čaj iz zrnja tatarske ajde, ki ima neprimerno več teh učinkovin od navadne. Pri nas jo (menda edini v Evropi na tak način) predeluje mlin Rangus. Dobi se marsikje, v 1/2 kg vrečkah.
Priporočam še poslušanje predavanja dr. Ivana Krefta, našega in svetovnega poznavalca ajde, znanstvenika, akademika. Kvarkadabra.
rimljanka
16. jan 2015 16:34
Pri Jožetu Majesu <http://www.plavica.si/pregled-izdelkov/posamezne-ra imajo čaj iz cveta bio ajde.
martina
19. jan 2015 8:34
Megi hvala.
Rimljanka, rabim za sorodnico, ki ima zelo vidne modre zilice na nogah in ji je zdravnica poleg ostalih ukrepov zelo svetovala pitje caja iz teh cvetov. Sicer bi pa ajdo kar sami posejali za domaco rabo ceprav nimamo pojma kako se seje. Ampak poskusiti ni greh.
Kotarca
19. jan 2015 10:02
Mislim, da bi imel čaj iz zrn tatarske ajde bistveno večji učinek. Poskusi priti do semen.
rimljanka
19. jan 2015 10:17
Ok, ce morda kdo ve kje bi ta semena lahko dobili, se priporocam za informarcije☺
KotarcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veganski sladoled z navihanci
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako