Zvečer dobim obiske in ne bi postregla kaj težkega za prigrizek. V mislih imam dimljeno postrv kaj bi mi predlagali, da lahko postrežem kot prilogo.
mperhaj
Zvečer dobim obiske in ne bi postregla kaj težkega za prigrizek. V mislih imam dimljeno postrv kaj bi mi predlagali, da lahko postrežem kot prilogo.
mperhaj
8. jan 2015 8:06
smetanov hren - na rahlo, ne čvrsto, stepena sladka smetana s hrenom.
Ali pa narediš namaz - sesekljaš fileje in dodaš sesekljane kismle kumaice (malo), malo gorčičnih semen, lahko tudi kapre, peteršilj, malo popra ...
mamamia
A
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 08. 2015 08:07
8. jan 2015 8:19
Mperhaj,
jaz bi jo postregla na posteljici rukole, s svežim nakockanim paradižnikom, vse skupaj pokapljano z dehidriranim balzamičnim kisom (gostejši, bolj sladki balzamični 'sirup') ter natrganim kozjim sirom ali gorgonzolo - slednje po želji, ker vsakdo teh sirov ne mara.
Zraven lahko ponudite popečene rezine baget.
Meni okusno kot predjed ali kot prigrizek...
Matisa
matisa
8. jan 2015 8:49
mperhaj, morda kakšen namaz/pašteta iz dimljene postrvi?
Miroslav Vulović
8. jan 2015 9:35
Hvala za nasvete. Verjetno bom upoštevala predlog matise, čeprav tudi kakšen namaz zraven ne bi bil odveč. Ne poznam pa tega balzamičnega kisa, ki ga omenjaš v predlogu. Ga dobim v Šparu?
mperhaj
8. jan 2015 13:47
Mperhaj,
jaz ga za potrebno gostljato strukturo pokuham na stopljenem a še ne karameliziranem sladkorju. Kislina po večini izpari, ostane pa tak sladko kisel sirup. Sladkor, ki ga predhodno stopiš, priliješ balzamični kis in samo na hitro pokuhaš. To ohladiš in s tem pokapljaš.
Pravi balzamični kis (staran v hrastovih sodih) pride rahlo gostljat in je drag. To o čemer pišem zgoraj je cenejša - pa prav tako okusna - različica.
Nekateri balzamični sirup naredjo tudi s pomočjo rdečega (temnega) vina v približnem razmerju: 1 dl balzamičnega kisa, 1 dl rdečega vina in 50 g sladkorja.
Jaz vino sicer ponavadi izpustim.
Želim uspešno pripravo. Če nimate dimljene postrvi bodo super zamenjava tudi rezine dimljenega lososa.
matisa
8. jan 2015 14:25
Hvala za pomoč, zdaj imam vse informacije, samo še v akcijo stopim.
mperhaj
8. jan 2015 17:48
Saj najbrž sem prepozna, ampak k prekajenim ribam (skuša, postrv, losos) gre zelo dobro tudi avokado (pravilno zrel, izdolben na kroglice, takoj prelit z mešanico limoninega soka in olja ali jogurta, da ne oksidira; lahko tudi v solati z mlado čebulico, limoninim sokom, jogurtom ali kislo smetano in kakšnim od plesnivih sirov, ali kot guacamole). lp, proxima
8. jan 2015 18:40
Tole je Jamie zadnjič delal, je izgledalo njami.
Vesnuska
12. jan 2015 11:12
Za avtorico teme mogoče malo prepozno... pa vendar, lahko kome prav pride ta recept:
SMARTY1
12. jan 2015 11:46
Če bi Blaž namesto dve žlice pisal dve žlici, bi bilo že blizu idealnega ... Morda sem dlakocepska, a dvojina, torej dve žlici in ne dve žlice, pa že sodi k osnovnošlskemu poznavanju slovenščine. Pa brez zamere.
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Pohorska gibanica