7. jan 2015 11:15
No, da poročam.
Gibanico sem kupila v Güjžini, za primerjavo pa sem vzela še sparovo gibanico (znamka Premium).
Primerjava
Gibanica iz Güjžine
+ ravno prav sočna in pečena
- premalo skute in pa predvsem preveč maka (ki tudi ni bil mlet, tako da je prevladal nad ostalimi okusi in deloval 'ločevalno' med plastmi)
-/+ brez podplata iz krhkega testa (ampak to niti ni tako napak)
Gibanica Premium
+ sočna (oziroma že kar kremasta, gl. spodaj)
+ veliko (pasirane) skute, primerna količina maka in jabolk
+ plasti so med seboj lepo povezane in prepojene
- občutek, da je premalo pečena (tudi povrhu je precej bela in sploh ne kaže znakov pečenja); okus je bil zato (in pa zaradi pasirane skute) precej kremast in netipičen za gibanico
Dodatno za primerjavo še gibanica iz Merkatorja
- suha
+ količine so v dobrem medsebojnem razmerju (žal se ne spomnim, kakšna skuta/mak sta bila uporabljena)
+ dovolj pečena
Žal ne vem, kakšno gibanico so delali v Figovcu, ampak za enkrat sem najboljšo gibanico jedla na septembrskem vinskem sejmu v Ljubljani, vendar pa na žalost ne najdem več računa, na spletu pa tudi nisem našla brošure z razstavljavci (v kulinaričnem oddelku), tako da bi bile ZELO vesela, če se kdo spomni ime kmetije/družbe, ki je prodajala gibanico na tem sejmu (med drugim se spomnim, da so imeli tudi certifikat za izdelavo PG). Bila pa je res udarna, da dol padeš...vse plasti lepo povezane skupaj v celoto z okusom brez primere...pa krkho testo v podplatu je bilo waw...
Life is war against boredom~