Za malo večje praznovanje bi rada naredila nekaj peciv. Pecivo pa mora biti takšno, da se lahko prime v roke. Zanima me ali sto ti srčki obstojni?
http://www.kulinarika.net/recepti/16806/sladice/okusni-
Ali so na mizi obstojni oz. če ne začno tečt ali kako naj napišem. To pecivo bo bilo namreč servirano z ostalim pecivom na pladenj in bo stalo, se pravi, da se ne bo takoj pojedlo. Tako, bo lahko na pladnju npr. kar nekaj ur. Upam, da me razumete.
Našla sem en recept z naslovom jogurtove tortice z gozdnimi sadeži. Ali je to pecivo obstojno?
http://kulinarika.net/jogurtove-tortice-z-gozdnimi-
pa me zanima kako je to mišljeno "maso na tanko namažemo v dve plasti na peki papir"? Kako v dve plasti? Pa v kako velikem pekaču se to peče, nikjer namreč ni navedeno? Ali je to v velikem pekaču iz pečice se pravi nekje 30 x 40 cm? Primiti pa se mora v roke. "Z vilicami marmoriramo kremo in pokrijemo z drugo plastjo biskvita". Kako pa se to marmorita?
Za donavske valove v knjigi "moje najboljše pecivo" pa so navedene naslednje sestavine: 3 jajca, 15 žlic sladkorja, 15 žlic olja, 15 žlic moke, 15 bžlic mleka, 2 žlici kakava, 1 pecilni. Sadni preliv: 1 višnjev kompot, sok iz kompota, 3 žlice sladkorja, 3 žlice ruma. Krema: 5 dl mleka, 2 vanilijeva pudina, 20 dag margarine, 20 dag sladkorja. Obliv: 10 dag čokolade, 3 žlice sladkorja, 6 dag margarine.
In zopet ni navedno v kako velikem pekaču se to peče. Prosim za pomoč. Rada pa bi tudi to naredila, da se prime v roke.
Skratka v tej zgoraj naveden knjigi nikjer pri pecivih ni navedeno v kako velikem pekaču se mora posamezno pecivo peči. Kako to veš? Hvala.
Potem pa pecivo z breskvami tudi iz te knjige: 18 dag orehov, 15 dag sladkorja, 1 žlica moke, 7 jajc, pecilni. Krema: 5 dl mleka, 2 žlici moke, 2 žlici gustina, 15 dag sladkorja, 10 dag margarine, 1 vanili, 1 breskov kompot, 1 tortni preliv. In zopet nič ne piše v kako velikem pekaču se peče. Hvala.
Se pravi ali so obstojna in v kako ugotoviš iz sestavin v kako velikem pekaču se peče posamezno pecivo? Hvala.
tej_a