26. nov 2014 5:06
Mislim, da je sedaj naboljši čas, da se počasi naberejo sestavine (v akcijah je enkrat to, drugič drugo), pa malo po trgovinah pogledamo za okraski in posipi, kupimo začimbe za medenjake in kakšne druge posebne začimbe, pa malo pogledamo za novimi modelčki piškotov in kupimo kakšnega novega in zbiramo ideje..... Moja izkušnja je taka, da zadnje dni ponavadi kakšnih zanimivih stvari zmanjka, potem pa se tolčem po glavi zakaj tega nisem kupila že prej, ko sem opazila in mi je bilo všeč.
Jaz ponavadi ne pečem pred božičem oz. med božičem in novim letom, moram pa vsako leto ponoviti vajo iz peke piškotov - je nekaj stalnic in nekaj novitet. Že med letom si sprintam kakšen recept, ki mi je všeč, posebej veliko jih je in jih še bo objavljenih v tem času. Če se tudi odločim za pripravo kekse spečem in če so nam všeč recept prepišem v knjigo, da ga naslednjič ne iščem več na spletu ali na listih. Napišem si tudi kakšno opombo, kar pride posebej prav kdaj drugič (ali kot je vedno rekel moj sodelavec - pametni piše, glupi pamti).Posebej so mi všeč čisto navadni piškoti, ki jih potem okrasim. Sem se pa malo disciplinirala in spečem vsakih eno rundo (to je cca količine enega recepta ) in raje več vrst, le take bolj navadne piškote spečem večjo količino, da jih potem lahko po mili volji krasim. In ko zadovoljna spravim v škatlo še zadnji piškot se začne tisto najlepše - nalaganje na krožnike, za goste, ki pridejo v hišo, za prijatelje za darilo namesto bonboniere, pa eno veliko škatlo za v službo.... Tudi v tem, ko veliko piškotov razdam zelo uživam, saj se mi zdi, da dajem del sebe in ne nekaj, kar lahko celo leto kupim, dam v vrečko in ......
Res se že veselim tega časa. Bom pa seveda redno spremljala to in še kakšno drugo temo ter z veseljem gledala vaše izdelke.
tedyka