30. dec 2014 3:55
Jaz se samo za glavo držim, kaj boste z vso to sladkarijo. Pri nas je padla odločitev, da piškotarije letos ne bo. Prijateljice vedo, da se poskušamo mal nazaj držat, poleg tega imamo raje kalorije "tazaresne" hrane kot piškotov. In tako nas ne zasuvajo z njimi.
Piškoti pri nas niso nikoli za sladico, za to imamo pri nas raje kaj majhnega, kremastega. Po večerji raje grickamo grozdje ali lupimo mandarine.
Delala sem princeske, tiste taborniške piškote kak mesec in pol nazaj, ki so z zmrzovalniku. Iz beljakov, ki so ostali od peke princesk (kremo naredim jako delikatno in brez beljakov), sem naredila prvo rundo pistacijevih makronov (niso bili pravega okusa), pol jih je šlo v službo, par pojedla, par v zmrzovalnik. Še eno rundo moram narediti sredi januarja za eno prav posebno skupino letalcev. (letala ni med smeški) Zdaj čakam knjigo, ker me mikajo še drugi okusi makronov.
Mamamia, z mumom ali kitchenaidom se krasno mesi, ni treba mišic prav nič uporabljat. Upam, da bo vse v zvezi s posegom OK.
Za Silvestrovo bom naredila vermicellije iz kostanja, z malo smetane. Klein aber fein.
Vsem lepe praznike še naprej.
Vanja