13. dec 2014 13:25
ursula, nikakor ne smes delat na peki papir ampak direkt na pleh- nenamazan. Mora pa bit hladen pleh, jaz dam tudi testomat malo na hladno preden zacnem delat piskotke.
angie :)
13. dec 2014 13:25
ursula, nikakor ne smes delat na peki papir ampak direkt na pleh- nenamazan. Mora pa bit hladen pleh, jaz dam tudi testomat malo na hladno preden zacnem delat piskotke.
13. dec 2014 14:42
ledenka, kaj so taprvi piškoti?? hvala!
13. dec 2014 17:28
Ta prve sem mogla probat, so mi tko lepi zgledal, okus mi ni glih ne vem kaj so pa cortasti , za druge sem pa po 20.tih letih privlekla na plan testomat in so mi prov fajn ratal...pa tut okusni so bli, ker so se že pojedli
13. dec 2014 18:00
angie, zelo lepi piškoti. Bom jutri poizkusila brez pekija in na hladen pleh. Kakšen je tvoj recept za te piškote?
Hvala za nasvete.
ursula-ce
13. dec 2014 18:13
Angie, po katerem receptu delaš te iz testomata.
irena
13. dec 2014 18:23
Recept za prve piškotke je tukaj: http://www.coolinarika.com/recept/keksici-pokloncici/?me za testomat pa sem delala po temu receptu:
TESTOMAT PIŠKOTI:
* 900g moke
* 450g masla ( sobne temperature)
* 300g sladkorja
* 2 jajci
* 1 pecilni prašek
* malo ruma
* 1 vanili sladkor
Testo sem uporabila takoj, sem pa testomat in pleh prej ohladila. Pleha se nikakor ne maže , niti se ne uporablja peki papir. Bistvo je, da je pleh hladen. Peče se na 180°C približno 10 minut.
13. dec 2014 19:03
ohhhh kak so lepi!!!!
PS: meni še nobeni od teh dvobarvnih šahovnic, polžkov niso prišli dobri. Bo očitno potrebno uporabiti recept od drugih piškotov
13. dec 2014 19:44
Ravnokar gotovi kukiji in orehovi rogljički...
testeninca
13. dec 2014 21:24
Danes predpraznična peka za obiske: kapučino rogljički in linški cimetovi piškoti z marelično in z borovničevo marmelado. In priprave za jutrišnji začetek pekovskega maratona, zamesila testo za polnjene medenjake in pomarančno-vanilijeve piškote (možičke)....potem pa vsak dan nekaj.
Ninja24
13. dec 2014 21:46
Slike, slike bi jaz gledala.....
marjjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Indijska vegetarijanska skleda
Brownie z marelicami