21. nov 2014 15:59
drejcek je napisal/a: |
Amadej, iz lastnih izkušenj Ti povem direkt: pelji jo ven. Glede na navedene izkušnje in sklep, da imaš v uporabniškem imenu letnico rojstva, ne delaj takih neumnosti, kot sem jih jaz. Ko sem kot najstnik, pa tudi kasneje kot študent, probal šarmirat punce z doma pripravljenimi obroki, se ni ravno dobro končalo, pa danes nisem ravno profesionalec, ampak se precej dobro znajdem v kuhinji, po 15 letih kilometrine. Sploh če nisem v svoji kuhinji in je treba improvizirat, zna bit problem. Pohvalno, da se hočeš izkazat, predlagam, da jo po rojstnem dnevu povabiš, da bi skupaj poizkusila kaj skuhat, s polno mero smeha in dobre volje, če se vse skupaj ponesreči in bo treba vreč stran, ampak ne za njen praznik.
|
Love it! Amadej, sledi temu nasvetu. Če hočeš kakšno izboljšavo v svoji kuharski veščini, se naredi voljnega učenja in naj te punca česa nauči - ob predpostavki, da zna. Pa tudi ona je še bolj v letih, ko po verjetnosti ne zna veliko.
Pelji jo na večerjo in lepo prinesi rožice in bo dekle superveselo.
In še dva mita, ki ju je treba razbiti - velja za Amadeja in za vse ostael
- Ni res, da bolj kot izdelek, cenimo trud. Tista zgodba o tem, da "je mišljeno z ljubeznijo in da je treba to ceniti, pa čeprav se je sfižilo".....to so si izmislile divizije razočaranih žensk vseh starosti, ki niso bodisi nikoli znale lepo povedati, kaj želijo, ali pa so povedale, pa tega niso dobile....in so potem naredile sublimacijo, beri, so se sprijaznile s tem, da je bolje, če vsaj nekaj dobiš, kot pa da ne dobiš nič.... Sem bila že sama z eno nogo v tem nesrečnem klubu, pa me je vesolje potegnilo ven, za kar sem zelo hvaležna....Zdajle imamo sicer tveganje, da se usuje za naslednjih n strani oporekanj vseh, ki so se prebrale v temle, ampak, bože moj, resnica včasih boli, ampak je še vedno resnica.
- Sicer smo čisto veseli, če ljubljena oseba naredi nekaj za nas, česar po navadi ne dela. Ampak mnogo boljše je, če ljubljena oseba redno in stalno počne za nas tisto, kar ji gre in zaradi česar nas je sploh osvojila. Skratka, Amadej, vztrajaj na tistem, kar znaš in se ji pusti, da te nauči kuhati.
Vendelina jr.