19. nov 2014 9:23
babka1951 z veseljem, bi vam pomagal z nasveti, vendar pa sva verjetno predaleč narezen doma in ne bo šlo. So mi pa vaše fotke čisto všeč, ker gre za tako domačo predstavitev jedi. Verjetno pa imate običajen Point and shoot fotoaparat in vam vedno ob slikanju vklopi fleš, zato je na fotkah vedno samo sredina ali pa svetlejši deli bolj udarni, kot robovi fotke. Food styling je odvisten tudi od stila fotografiranja. Jaz sem se odločil, da grem bolj v "clean" stil fotografije, ker nimam celega kupa raznih starinskih vilic, pa posod in drugih kuharskih pripomočkov, da bi napolnih prostor na fotki z njimi. Fokus je na jedi ali sladicah. Zato tudi moje fotke ne izgledajo toliko domače. Za takšne fotke pa ne rabiš nič drugega kot eno staro belo rjuho. Če pogledate fotke čisto na začetku mojega bloganja in sedaj zadnje, se pozna razlika, ki sem jo pridobil s časom.
the tina, zaenkrat sem še vedno na 6 let starem Nikonu D90, ki mi dobro služi. Objektiva pa sta Nikon 50 f1.8 in Tamron 17-50 f2.8, pa še Nikon macro 100 f2.8 imam, vendar je bolj malo v uporabi oziroma za zares macro fotke. Za začetniško fotografijo ti sigurno priporočam objektiv 50 f1.8, pa ni važno za katero znamko se boš odločila (Nikon ali Canon). Je najcenejših od vseh in eden izmed boljših objektivov.
Glede fotiča pa je odvistno koliko ga boš rabila oziroma katera znamka ti je ljubša. Do 500 eur dobiš začetni vhodni razred DSLR aparatov, kakšen Nikon D3200 ali starejši D5200, pri Canonu pa EOS 1200 ali starejši EOS 600D. Če imaš še kakšno vprašanje, pa lahko kar na ZS, da ne bova preveč smetila.
DBpek http://www.easy-recepti.com