Mikrovalovi

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

28. maj 2004 14:07

Doma smo vedno shajali brez mikrovalovke, pred dvema letoma pa ko sem se poročila in sva z možem ustvarila lastno gospodinjstvo, sva mikrovalovko dobila za poročno darilo. Moram reči da nisem bila preveč navdušena, saj sem ob vsakem pogrevanju hrane enostavno pozabila nanjo in hrano pogrela na štedilniku,ker nisem bila navajena nanjo, sam in tja se mi je zgodilo da sem zvečer pozabila vzeti meso iz skrinje da bi se čez noč odtalilo, in takrat sem uporabila mikrovalivko, pa še to zelo redko. In potem je prišel otrok, ki ko je lačen rabi in hoče flašo takoj...tako da smo v času ko sem prenehala dojiti in je otrok pil adaptirano mleko stalno morali pogrevati vodo in najbolj enostavno je bilo v mikrovalovki, sploh ob nočnih obrokih. Zjutraj sem prevrela en lonec vode (na štedilniku) in ko je bilo potrebno pripraviti mleko, sem vodo le vlila v stekleničko, pogrela v mikro, dodala mleko in ohladila. Prav tako ob pripravi čaja. No in danes sem mogoče mikrovalovko že sprejela, čeprav vseeno ne morem reči da je nepogrešljiva v kuhinji. Res pa me je ob teh pogrevanjih vode za mleko včasih rešila dolgotrajnega lačnega dretja v nočnih urah. Res bom tudi jaz mnogo mirnejša, če si bo otrok pripravil mleko ali karkoli v mikro, kot pa da bom non stop "špilala"policaja in preverjala ali je elektrika odkloplena, da se ne bo kaj vžgalo ipd. Ja tehnika nas včasih rešuje....stranski učinki pa so....tako kot povsod! Lep dan, kljub dežju. ANJA

kokot  

član od: 26.5.2004

sporočila: 90

2. jun 2004 9:14

Malan Preveč meritev sem opravil na baznih postajah, in vaša teza ne drži! To so visoke frekvence nizkih energij in kjerkoli so postajo postavili na skrivaj so jo okoličani začutili najprej kot nespečnost. Zakaj? Obstaja cel kup raziskav, ki potrjujejo povezavo z obolenji. Visokonapetostna napeljava ali pa kakršnakoli napeljava ima drugačne frekvence, bistvo pa je v izmeničnem gibanju elektrike (50 MHz) - organizem glede na to kako je sestavljen približno 70% vode, 1% soli, preostalo je ogljik in druge spojine in ti elementi z očmi fizika niso zgrajeni molekularno temveč električno, kar pomeni dipol in torej fizikalne narave - drugače rečeno so kristali. Carlo Rubia je leta 1984 prejel Nobelovo nagrado za odkritje naravne konstante, ki pove, da je za nastanek ene enote materije potrebnih 9,74x10exp8, t.j. milijarda energijskih delcev, ki vsebujejo določene informacije. Iz tega lahko ugotovimo da je vsa materija, človek in ostala živa bitja sestavljeno iz energije in informacij. Najprej nastane struktura-oblika in šele s strukturo nastanejo molekule. Brez fizikalne strukture ni kemijskih procesov. V bistvu so to vedeli že Kitajci pred tisočletji, zahodna civilizacija pa znanstveno zadnja desetletja to dokazuje in potrjuje. Poleg drugih lastnosti imajo kristali značilnost, da obstajajo v notranjosti in na površini pretočne poti energije - merediani, po katerih se pretaka energija. V praksi je to npr uporabljeno pri vžigalniku, ki vsebuje določen kristal, ki na pritisk v določeni smeri povzroči visoko napetost, ki je vidna v obliki iskre. Medicina, ki uporablja ta izhodišča se imenuje fizikalno-informativna. Heim in Moeller fizika sta postavila osnove odkritju stoječega valovanja v vesolju. Sestavljeno je iz dveh fazno zamaknjenih valovanj kot pri DNA. V stoječem valovanju je navzoče vse v iistem času povsod - poznano fizikalno dejstvo. Za nastanek stoječega valovanja morajo obstajati trdne omejitve, kar nudi teorija kozmosa sestavljenega iz treh krogel.....vsaka dodatna frekvenca zmoti softver organizma, onemogoča kvalitetno povezavo v mreži.....hardver/telo pa jo občuti kot motnjo, težavo. Vsaka celica v svojem jedru odsevo podobo kozmosa in je s stoječim valovanjem povezana kot rezonant, kar omogoča dostop do vseh informacij, ki jih vsebuje stoječe valovanje.... Bojan Kokot

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

2. jun 2004 14:46

Pozdravljeni Kokot glede na napisano, predvidevam, da nisi fizik, toplo ti priporočam: www.kvarkadabra.net, kjer je nekaj odličnih člankov o naravi materije na bolj znanstven način. Pa še nekaj me je zbodlo, s čim pa si meril sevanje baznih postaj? Z bajalico?? Kakor koli že, sevanje baznih postaj dejansko je manjše od mobilca, če upoštevamo, da se sevanje zmanjšuje od vira s kvadratom razdalje. Drugače pa, mikrovalovka je za segrevanje hrane zakon, namesto, da bi pogreval celo posodo, daš hrano na krožnik, vklopiš mikrovalovko.... lp

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

2. jun 2004 15:18

Pravzaprav se mi ne moremo Evropejci niti slučajno primerjati s kakimi Kitajci, Azijci in nevemkomše... Ker je tu klima, kultura, ljudje, navade, hrana, voda... VSE JE DRUGAČNO!!! In tudi je znanstveno dokazano, da vzhodnjaški stil življenja, hranjenja in zdravljenja večkrat prinese mnogo slabega, ali pa niti ni tako efektivno za nas, ki tega nismo vajeni in ki s tem ne živimo že od rojstva... Kaj mi pomaga, če grem na tajsko masažo enkrat na leto zmasirati moje meridiane? Uh, koliko poklicev se opravlja zdraven naprav, ki proizvajajo sevanje? Piloti, kontrolni centri, nadzor, fotokopiranje, jaz sem recimo cel dan za računalnikom? In zakaj bi nas g.Kokot tako rad prepričal, da je mikrovalovka slaba, zanič, škodljiva? Saj verjetno prav zdrava ni, ampak živimo v takšnem času, ko je čedalje več naprav, ki nam olajšajo ali pa polepšajo življenje, na tržišču. In moje osebno mnenje je; prav za umret hudo ni, tako da... stranski učinki? za nekatere bomo šele izvedeli, za nekatere vemo že sedaj, za nekatere nikoli ne bomo... lp, lidka

kokot  

4. jun 2004 9:15

Spoštovana Lidika Če se vam zdi mikrovalovka sprejemljiva oziroma ste se kot član moderne civilizacije sprijaznili s tem, je čisto v redu in nikakor vas ne nameravam prepričevati. Prišel pa bo čas, ko boste ugotovili, da se že dolgo več ne počutite sprejemljivo, da ste kronično utrujeni, da vas prevečkrat boli glava....skratka cel kup simptomov kot posledica rezultatov naše civilizacije. Potem bo medicina ugotovila, da ste v fiziološkem smislu popolnoma zdravi in vam, žal, ne more pomagati....začeli boste iskati rešitve, kajti ne boste se sprijaznili, da se v bistvu popolnoma zdravi, ne zmorete pa storiti nečesa, kar ste zmogli še včeraj.....Potem vam bo svetovalo na kupe strokovnjakov....Veste o vseh poklicih, ki ste jih omenili, obstajajo študije in dokazane povezave z povečanim možnostmi določenih obolenj. Uživati sadove civilizacije se da tudi drugače. Še to: včeraj je v Trenjih dr. Bitenc omenil, da se je število rakavih obolenj povečalo za 4x oziroma da je to že kar epidemija. Ko nas obvestijo o prihajajoči epidemiji gripe, storijo to takrat, ko ugotovijo primerne okoliščine za to, pri raku pa nič o kakršnih koli povezavah, saj se samo epidemiološko širi, čeprav v svetu obstajajo dokazi. Raje bomo kupili še nekaj novih obsevalnih aparatur in prepustili že obolele tavanju pri iskanju alternative. Nekatere vrste tega obolenja smo sprejeli tako kot včasih operacijo mandljev, slepiča....Želim vam, da nekoč ne boste v koži takšnih bolnikov. Bojan Kokot

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

4. jun 2004 9:45

Kot prvo, sem LIDKA, kot drugo pa; prisrčna hvala za vašo popotnico v življenje... lp, lidka

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8905

4. jun 2004 11:14

Ko se bo tako počutila, kot ste opisal, gospod Kokot, bo za vse kriva EMŠ-a. Uživajte življenje in izkoriščajte vse priboljške, ki vam jih nudi moderna civilizacija. Petkov pozdrav!

kokot  

9. jun 2004 8:44

Vlado, Lidka..... Sevajo že same hladilne naprave baznih postaj, uporabill sem EMF metre, res nisem fizik, sem pa veterinar, mikrovalovko pač uporabljajte, nihče vam tegsa ne more preprečiti, razprave o materiji/antimateriji pa si le ogllejte sami. Saj pravzaprav nam sploh ne bo potrebno zavestno živeti - Matrica. Gre samo za določeno stopnjo osveščenosti in tolerance do vsega! Bojan Kokot

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

9. jun 2004 19:09

Po mojem pa je rakavih obolenj približno toliko kot nekoč, le življenska doba se je povečala. Nekoč je pač človek umrl in so lahko edino z avtopsijo, če je bila delana ugotovili vzrok smrti. Danes pa imamo na voljo celo vrsto tehnik in aparatur za odkrivanje in tudi zdravljenje in OZDRAVITEV te bolezni. Poleg tega je ravno tako kot za nalezljive bolezni ( in še katero drugo ) obvezno prijaviti ustreznim inštitucijam in se vodi natančen register o gibanju teh bolezni po starosti, regiji..... Torej je strogo vodeno, kar 50 let nazaj ni bilo, oziroma je bilo pomankljivo. Glede besede epidemija pa točne definicije ne vem, vendar se mi zdi, da se to besedo uporablja v kontekstu, ko se bolezen prenaša od človeka na človeka, kar pa se rakavo obolenje ne. Lumpica

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

10. jun 2004 7:34

Vsepovprek strašiti z rakom se mi res ne zdi primerno. Tudi moja mama je pred nekaj leti umrla za rakom, pa ni imela mikrovalovke, računalnika...glavni vzrok obolenju so po mojem mnenju še vedno potlačena čustva, ki jih ne znaš (ne upaš) izraziti, delno tudi nezdrava hrana in šele nazadnje vplivi iz okolice. Pravzapra na nek način kombinacija vsega. ampak še vedno je to zgolj in samo moje laično mnenje. Glede mikrovalov, hja, tudi jaz jo imam in se res ne obremenjujem pretirano z njenimi negativnimi vplivi. Današnji čas je pač vse to prinesel, ne moreš se popolnoma izolirati od vseh sevanj in škodljivosti iz okolja, trudimo se pač slalomirati med prednostmi sodobnega časa in slabimi posledicami. Smo pa tako kompleksni mi ljudje, da kar enemu škodi, drugemu ne bo, nikoli ne bomo temu prišli do dna, zakaj je tako. Hotela sem pa le to še reči, da si želim tudi na teh straneh zdrave izmenjave mnenj brez tistega" jaz imam prav" in "jaz vem več" in brez užaljenosti. Vedno si moramo širiti obzorja in prisluhniti drugemu, vedno lahko iz nasprotnega mnenja izluščimo tudi kak drobec zase, le znati prisluhniti je treba...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti