28. maj 2004 14:07
Doma smo vedno shajali brez mikrovalovke, pred dvema letoma pa ko sem se poročila in sva z možem ustvarila lastno gospodinjstvo, sva mikrovalovko dobila za poročno darilo. Moram reči da nisem bila preveč navdušena, saj sem ob vsakem pogrevanju hrane enostavno pozabila nanjo in hrano pogrela na štedilniku,ker nisem bila navajena nanjo, sam in tja se mi je zgodilo da sem zvečer pozabila vzeti meso iz skrinje da bi se čez noč odtalilo, in takrat sem uporabila mikrovalivko, pa še to zelo redko. In potem je prišel otrok, ki ko je lačen rabi in hoče flašo takoj...tako da smo v času ko sem prenehala dojiti in je otrok pil adaptirano mleko stalno morali pogrevati vodo in najbolj enostavno je bilo v mikrovalovki, sploh ob nočnih obrokih. Zjutraj sem prevrela en lonec vode (na štedilniku) in ko je bilo potrebno pripraviti mleko, sem vodo le vlila v stekleničko, pogrela v mikro, dodala mleko in ohladila. Prav tako ob pripravi čaja. No in danes sem mogoče mikrovalovko že sprejela, čeprav vseeno ne morem reči da je nepogrešljiva v kuhinji. Res pa me je ob teh pogrevanjih vode za mleko včasih rešila dolgotrajnega lačnega dretja v nočnih urah. Res bom tudi jaz mnogo mirnejša, če si bo otrok pripravil mleko ali karkoli v mikro, kot pa da bom non stop "špilala"policaja in preverjala ali je elektrika odkloplena, da se ne bo kaj vžgalo ipd. Ja tehnika nas včasih rešuje....stranski učinki pa so....tako kot povsod! Lep dan, kljub dežju. ANJA