31. avg 2014 22:28
Tilen hoj
Bi rekla, da malo premalo poješ, še kak obrok bi moral imeti na dan (saj veš, da so beljakovine gradniki mišic pa to, nekaj so že pred mano pisali). In pij tudi manjmastno mleko, dokler rasteš.
Gibanje in zdrava prehrana naj ti postaneta moto v življenju in ne se pustit zmest ne okolici in ne reklami. Pa bo. So punce gor pisale kaj jest, predno greš na vadbo (cca 30 min prej). Po mojih izkušnjah pa je treba pred vadbo pojesti oglikove hidrate, po vadbi pa prej beljakovine (skuta, jogurt, ...) saj menda pomagajo kurit maščobo.
Saj ne vem, če bi sploh načenjala temo - skrbi me jo-jo efekt - kilogrami se vrnejo, če se malo opustiš.
Imam sina najstnika 175 cm/70 kg - po mojih merilih ne debel ne suh. Prehrana - je vse kar želi/kar mu ponudim, le giblje se manj, kar je zelo slabo. Najstniška trma. Sicer skrbim, da njegovi/naši obroki niso preveliki z oglikovimi hidrati, veliko zelenjave pojemo (in vihamo nos), ampak... Na koncu tedna si vedno privoščimo tudi domače sladice. Fant pa si tudi kdaj pa kdaj privošči mladim priljubljene prigrizke.
S sinom se "vse" pogovoriva (no ja menim, da pa le ima kako skrivnost samo zase ), tudi o sladkih pijačah (tarjavih, mehurčkastih, tudi sokov). Te vas mlade nesejo. Vedi da en kozarec sladke pijače vsebuje zelooo veliko sladkorja (menda 1/3 kozarca, malo poglej na spletu).
Mami povej, da bi rad bolj nizkokalorično hrano, saj skrbiš, da ne boš v starosti imel zdravstvenih težav. Jaz bi bila kot mama tega pogovora/predloga zelo vesela. Mogoče celo skupaj pripravita jedilnik za en teden vnaprej in tako vplivaš na prehrano.
Shujšal pa si zelo veliko, 30 kg je huda številka, upam, da si bil pazljiv, saj še rasteš. Če se bojiš, da se boš zredil, kdaj pa kdaj namesto ogljikovih hidratov pojej več beljakovin in zelenjave, pa bo. Lačen pa ne bit.
Pa še nekaj: poglej kakšno tekmo naših športnikov, veselje jih je gledat (danes košarka).
Mamka
mamka