27. avg 2014 11:01
Hvala Blanši
Matjaž
27. avg 2014 11:01
Hvala Blanši
Matjaž
28. avg 2014 13:20
No evo, ena ideja za pražilce krompirja na srečanju. Takega naribanega do zdaj na srečanjih še nisem videla.
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
31. avg 2014 18:01
Nisem ravno brala vsega, ampak po nasvetu ome, se mora čebula vedno bolj zapečt, torej biti bolj temno rjava. Potem gor krompir, posolimo in to je to. Jaz dodam potem še drobno naseckan česen in peteršilj. Fenomenalno.
Ne vem, kakšna kemijska reakcija nastane ob praženju čebule na bolj temno, ampak rahlo pražen ali bolj steklen čebulček nikoli ne da tako dobrega okusa.
Titta
31. avg 2014 18:13
Titta, ja, ampak tista popečena čebula greni! Samo "posteklena" čebula mi naredi res čuden okus po nebu in strani jezika (pravim, da me praska) in ravno zaradi tega nikoli nisem marala restanega krompirja. Pa sem ga morala jesti 20 let in nikjer in nikoli ni bilo drugače. Verjetno imam brbončice bolj občutljive. Na podobno vižo, kot imajo nekateri super posluh.
Vanja
31. avg 2014 19:34
Vsak ima svoj okus. Kaj češ, zato verjetno obstaja festival praženega krompirja: koliko ljudi, toliko receptov. Je pa delala oma po dunajski kuhinji, sicer je včasih zalila z govejo juho, če je ni bilo, pa je bil kar tak. Včasih je kuhanje moč navade. Glavno , da je pražen krompir na masti (ali olju), z malo čebule in malo soli. Pa je ta pravi...kakorkoli.Krompirja je pa tudi toliko vrst, da te glava zaboli...
TittaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s paradižnikovo omako
Zviti krofi