21. avg 2014 15:02
Obstaja civilna tožba - kršitev osebnostnih pravic. Pred sodbo je mogoče zahtevati izdajo začasne odredbe, s katero se prepove tako vznemirjanje, ki ga opisuješ. In kazen, če začasne odredbe ne spoštuje.
Mislim, da bi dopis z žigom odvetnika, ki opozarja na ugotovljene nepravilnosti, ki so kršitev zasebnosti in človekovih pravic. najverjetneje pokazal, da misliš resno.
Živim v soseski s parkljem, ki je z vsemi sprt, scufan v hiši, uničuje življenje vsem v ulici. Na sodišču je dosegla, da je bila njena sestra obsojena za nekaj, kar si je baba izmislila ( vem, ker sem slučajno videla). Na sami obravnavi je sestro zmerjal s ..... Ko jo je odvetnik, njen zet, porinil iz sodne dvorane, je pričela žaliti svakinijo, ki ji že desetletja pije kri in ki je pričala o tem, kar je videla. Skušala me je udariti, vendar sem sedela na drugi strani mize, me zmerjala, ker sem pričala. Pošteno povem, da je uničila življenje več ljudem iz svoje hiše. Zdaj je že čet 80, pa še ne neha. Vsaj zmerja sosedov ne več. Pošteno povem, da me bo osrečilo, ko bo dokončno zaprla svoj kljun. Njena hči in vnuk pa gredo po njenih stopinjah, prav tako zmerjajo in nadlegujejo sosede. Nekateri celo razmišljajo, da bi hišo zaradi njih na stara leta prodali. V isti ulici sta še dva primerra krvosesov. Enega že sučejo paklenščki, druga pa je utihnila, ker je bil ukrep zelo resen. Sem stala na pri mejniku. Ni pa pa dobro živeti v takem okolju.
F r i n a