18. jul 2014 14:39
bilo pa prošlo: bi rekla, da so 10 let nazaj v mojem malem mistu kot gobe po dežju rastli podobni biznisi, ki so bili organizirani kot franšize, torej si jih lahko "kupil". Bile so kuhinje tipa restavracij, nad katerimi je držala roko sanitarna inšpekcija.
lastnik biznisa je zorganiziral ves nakup, potem so ljudje tam "zložili" vse skupaj v aluminijaste posode, plačali, se mogoče pozabavali, doma pa spravili vse jedi v zmrzovalnik. Po navadi, kolikor mi je ostalo v spominu, so pripravile punce večerje za pet dni, obrokov pa toliko, kot je oseb v hiši.
ljudem se je to zdela ideja stoletja, ki pa meni ni potegnila. Na začetku te "revolucije" sem dobivala kar naprej vabila sosed, prijateljic in znank, da se jim pridružim, čeprav ne vem, koliko se jih je na koncu res udeležilo.Te kuhinje so se odpirale kot gobe po dežju na precej vidnih lokacijah v bližini stanovanjskih naselij. Kdaj so ti biznisi izginili, mi ni jasno. Da jih ni več, mi je postalo jasno šele, ko sem odprla tale forum.
Moje mnenje: da bi jaz šla nekam, kot je opisano v prvem postu, kar takole preko interneta k neki XYZ osebi po rižoto...niti pod razno!
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18. 2014 14:42