20. jul 2014 22:47
TP Kuhar - vse glede povrnitve stroškov prihoda na delo so ti moje predhodnice že razložile, tako da se ne bi ponavljala.
Me je pa zbodlo, ko praviš, da ni razloga, da bi službo po pripravništvu sprejela, saj se voziš 80 km daleč na delo (vsaj tako sem te razumela). Sama bi naredila tako, da bi "potrpela" še teh nekaj mesesecev, ki ti jih ostaja do konca pripravništva - veš delodajalci nič kaj radi ne vidijo, da jim nekdo, ki je pravkar pričel delati, išče napake in opozarja na neke nepravilnosti, ki pravzaprav niti niso tako nepravilne (odvisno od tolmačenja). Pozanimaj se tudi pri kakšni starejši sodelavki, ki je v podobnem položaju in je v ustavnovi zaposlena že več let, kako se njej obračunavajo potni stroški (tako, da boš vedela kakšna so hišna pravila). Lahko si vesela, da plačano pripravništvo sploh imaš, veliko jih niti volonterskega ne more dobiti. Če ti bodo ponudili službo za naprej (pa naj bo za določen ali nedoločen čas), pa bi se takrat poskusila dogovoriti za način obračuna potnih stroškov prihoda na delo. Vsekakor pa ne bi začela svoje utemeljitve z naštevanjem zakonov in členov v njih ampak najprej lepo prijazno razloži v čem je težava.
Prav gotovo tudi razdalja 80 km ni majhna, kar pomeni dobro uro vožnje ob vseh mogočih in nemogočih urah in v vsakem vremenu - toda služba (če bo) je le služba in delovne izkušnje, ki jih boš pridobila tudi veliko štejejo, tako da dokler nimaš boljše možnosti, nikar ne izpusti te priložnosti iz rok. Danes delovne izkušnje veliko štejejo in te lahko pridobiš samo tako, da delaš, kar se da različna dela, ki jih lahko opravljaš s pridobljeno izobrazbo. Sicer pa premalo poznam tvoje razmere, da bi lahko sodila o pravilnosti tvoje odločitve. Samo malo v razmislek, preden se odločiš, kaj je zate najbolje.
Veliko sreče za naprej in lep pozdrav
tedyka