10. jul 2014 19:33
Dve leti nazaj sva šla ob HR obali/otokih (Zadar, Trogir, Hvar, Korčula, Dubrovnik) do Črne Gore - Kotor, Tivat, Cetinje, Lovčen, ...., nato sva se skozi Bosno (dolina Neretve, Sarajevo, Jajce, Mostar ...) vrnila v SLO. ČG in BiH super, hrana enkratna, še posebej tam okoli Njegoševega mavzoleja, lepi kraji (eden lepših razgledov z vijugaste ceste, ki pelje od Kotorja navgor proti mavzoleju) in prijazni ljudje. Sarajevo: enako, nobenih slabih izkušenj. Cetinje: underwhelming, mogoče zato, ker sva bila oba uničena od sonca, in se nama ni dalo ekstra trudit okoli muzejev, na koncu obiskala dvorec in samostan, lepo.
Balkan ni ravno za vegetarijance , bi človek rekel :))
Nazaj grede sva se ustavila v Banja Luki, simpatična trdnjava, precej "nek-se-vidi-raskoš" stavba vlade Rep. Srbske, meni deluje mesto (ne vem zakaj) umetno.
Hotele rezervirala preko bookinga, nobenega problema. "Pazila" sva le na to, da imajo hoteli (zastonj) parkirišče. Časovno: 23 dni.
Na Kozari se spomnim le, da me je sredi poletja tam zeblo (od tega je že doooooolgo nazaj, leta 1989 sem bila nazadnje tam).
Saša