16. jun 2014 8:57
Natančne podatke imaš na spletnih straneh prevoznikov.
Sicer pa velja, kot je kača napisala, 8 kg. Redkokdaj tehtajo, a se zgodi. Meni so pred mesecem dni tehtali in sem iz ročne prtljage morala nekaj vzeti ven.
Kaj je to "manjša potovalna torba"? Najbolj uporabni so kovčki za kabino v merah, kot je kača napisala, potovalka je lahko malo večja, a "mehka", tako da se lahko malo mečka ko jo bašeš v prostor nad sedežem. Lli manjši nahrbtnik. Poleg tega lahko imaš še ročno torbico zraven (jaz imam običajno zelo veliko, da po potrebi še vanjo kaj spravim).
Če imaš lomljive predmete v ročni prtljagi ja pa lahko problem - stekla in steklenic (sodi v nevarne predmete) ali podobnega ne smeš imeti v ročni prtljagi. Razen če to daš osebju in dobiš, ko greš iz letala. Vprašaj, preden se čekiraš, da ne boš v nerodni situaciji, ko ti bodo pregledali ročno prtljago in ugotovili, da imaš kaj neprimernega v njej. Tekočine imaš lahko le v steklenički ali plastenki z največ 100 ml vsebine.
Za večje lomljive predmete imaš posebne oznake in ta del prtljage oddaš posebej.
Imaš na internetnih straneh napisano, česa ne smeš imeti v ročni prtljagi.
Običajno lahko imaš na čezoseanskih letih 23 kg čekirane prtljage, a je to odvisno od letalske družbe, zato poglej na njihove spletne strani, tam so verodostojni podatki.
mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 16. 2014 08:58
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 16. 2014 09:00