Rad bi se prehranjeval zdravo, ampak ne vem kako? Ja, dejansko pri meni ni problem to, da bi težko zdržal pri zdravi prehrani, ampak to, da ne vem, kaj naj si pripravim, da bo zdravo. Kar mi je obenem tudi pomembno, je to, da bom dobil dovolj proteinov v prehrani zaradi športnega udejstvovanja in da mi priprava prehrane ne bo vzela ogromno časa. Če človek kuha 3x na dan, potem je njegovo življenje pač skrajno dolgočasno.
En moj obrok je kosilo in ta je v redu. Dva obroka tekmo dneva je sadje. Tudi ta dva sta v redu. Problem pa sta ostala dva poleg kosila nekoliko bolj konkretna obroka, saj pri njiju ne vem, kaj naj jem. Nekaj časa je bil eden od njiju mleko z musliji ali kosmiči, a sem ga ukinil, ker mleko ni zdrav v tako veliki količini. Tako sem v zadnjem času po navadi vrgel nekaj na kruh (kakšno argeto brez konzervansev ali kaj podobnega), ampak tukaj tudi problem nastane, ker sem sedaj izvedel, koliko soli je v kruhu in jaz jo samo s kruhom pojem več kot 5 g, kolikor je priporočen dnevni vnos. Problem pri soli se pa razširi še na ostalo hrano. Kakršnekoli pripravljene stvari v trgovini (zelenjavni polpeti, omake itd) imajo takoj 1-2 g soli na porcijo v sebi.
U glavnem. Jest res ne vem več, kaj naj jem, da bo zdravo in da mi ne bo vzelo veliko časa pri pripravi. Kak predlog?
peterbu