19. maj 2014 12:37
Za sladico predlagam jagode Romanov... :) so hitro pripravljene in odlične:
Jagode opereš, očistiš in narežeš po dolgem, na četrtine (za 4 ljudi sem jaz uporabila 500 g jagod). Jagode vsuješ v večjo skledo, ter dodaš 1 žlico naribane lupinice pomaranče, ter poliješ z dvema žlicama pomarančnega likerja (Grand Marnier ali Cointreau), potreseš z eno vrečko vanilijevega sladkorja, ter posuješ z 2 žlicama sladkorja v prahu. Premešaš in daš v hladilnik za kakšno urco. Vmes stepi sladko smetano, med stepanjem dodaj malo sladkorja v prahu. Pred postrežbo jagode še enkrat premešaj, ter jih nadevaj v skodelice, medtem ko malo jagod pusti v skledi skupaj s sokom, ki so ga spustile. Pretlači jih s pire (s tlačilko za pire krompir ali vilicami), ter jagodni pire narahlo primešaj stepeni smetani, tako, da dobiš rdečkasto beli miks. Nato daj žlico ali dve smetane v vsako skodelico z jagodami in sladica je pripravljena.
Sicer sem ravno to soboto to sladico pripravljala kot del 6-hodnega slavnostnega menija, pa še s coctailom za aperitiv na začetku. Bo meni v kratkem objavljen na mojem blogu in lahko pokukaš tja, če ti še bo kaj prišlo prav ;)
lp, Cupi
http://www.cupikasculinary.com/